Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
COGNAC LEOPOLD GOURMEL, 15 Rue de la Couture, 16130 Genté, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Jon Bertelsen Cognac er den fascinerende historie om cognacentusiasten, der rejste fra øen Senja i Barentshavet til Cognac-distriktet og endte med at få sit navn på en serie Cognac'er tiltænkt det nordiske marked.
At man ikke behøver være født i Cognac-distriktet for at lave kvalitets-Cognac, er Jon Bertelsen Cognac det bedste eksempel på. I Prélude, som er lavet på 100 procent Ugni Blanc, finder man alle de kvaliteter, som kendere af den ædle drik værdsætter.
Næsen åbner op med en udsøgt duft af tørrede og karameliserede frugter, særligt abrikos, samt marcipan og fine krydrede noter fra de fem år på fad. Smagen har en fin frugtighed, et let krydret udtryk og en særdeles fin længde, der vidner om, at Jon Bertelsen kan sin Cognac - også selv om hans fødested ligger langt derfra.
Server Prélude ved 16-18 grader i tulipanglas.
Land | Frankrig |
Producent | Jon Bertelsen Cognac |
Nettoindhold | 0,7 l |
Alkoholprocent | 40,0 % |
Lagring | 5 år på fad. |
Forventet holdbarhed | |
Varenr.: | 128504 |
Jon Bertelsen er dels en usædvanlig nordmand, der lever med 2 koner og 4 fælles børn på øen Senja nær Tromsø, dels navnet på et alternativt label hos det estimerede Cognachus Leopold Gourmel.
Jon blev tidligt fascineret af den fornemme franske spiritus og drog til Charente hvor han begyndte at banke på dørene. Nogen måtte da kunne tage ham i lære! Det blev Olivier Blanc, direktøren hos Leopold Gourmel, der fornemmede dedikationen og ansatte den ambitiøse nordmand på prøve. Det viste sig, at Jon havde talent, og samarbejdet blev så frugtbart at de sammen skabte ”Jon Bertelsen Cognac” i første omgang med henblik på at sparke døren ind hos det norske Vinmonopol.
Stilen lå og ligger tæt op af den som havde skaffet Leopold Gourmel sin verdensberømmelse. Det vil sige fyldig frugt, balanceret fadaroma, blød mundfornemmelse og frem for alt gnistrende renhed tilvejebragt uden tilsætningsstoffer, filtrering eller andre justeringer. Eller som Olivier Blanc altid bramfrit formulerer det: "Nul sminke, nul manipulation, nul bullshit!"
Angrebet på det norske vinmonopol lykkedes, og Jon Bertelsen Cognac har lige siden introduktionen haft stor succes i Norge samtidigt med, at brandet er blevet etableret på en lang række andre markeder.
I dag kan Jon Bertelsen kalde sig masterblender og ud over sit samarbejde med Olivier Blanc har han også siden 2015 været tilknyttet "Det Norske Brenneri", som spillede en hovedrolle frem mod opløsningen af det statslige norske produksjonsmonopolet for spiritus.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring