Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
230 Jacksons Rd, Blenheim 7240, New Zealand
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Cloudy Bay lancerede deres første Pinot Noir tilbage i 1989 og siden er arbejdet med at perfektionere det New Zealandske udtryk fra Bourgognes blå moderdrue blevet en besættelse for de forskellige teams af vinmagere, der har arbejdet på Cloudy Bay. Der er indrettet en særlig gærings- og modningskælder til de røde vine, og efterhånden er man nået forbi 10 forskellige kloner af Pinot Noir, der høstes fra omkring 40 forskellige parceller efterhånden som druerne modnes optimalt.
2017 startede med en gavmild frugtsætning og i løbet af den nærmest perfekte vækstsæson blev op mod 40% af det potentielle udbytte klippet til jorden i jagten efter den rette balance mellem skind, saft og sukker. Høsten startede rutinemæssigt den 24. marts og alt tegnede lyst indtil de solrige efterårsdage blev afløst af uger med alt for meget regn. Høsten blev afbrudt og udskudt adskillige gange indtil man besluttede at nu skulle de sidste druer i hus og først den 11. april kunne man afslutte det som Jim White siden kaldte ”a tricky vintage.”
Efter en omhyggelig sortering af druerne stod man imidlertid alligevel med en ”excellent flavour concentration and acid balance” i druer inden de blev afstilkes og presses ganske let forud for gæringen i rustfrit stål uden tilsætning af fremmede gærstammer. Vinen er modnet 11 måneder på franske fade (35% nye) inden den endelige cuvée er sammenstukket, og vinen - efter klaring med friske æggehvider – er tappet på flaske.
En intenst duftende vin med dejlige associationer til mørke blommer, hindbær og blåbær som fint omfavnes af kaffe, chokolade og cedertræ fra fadlagringen. En saftig, velafstemt og velsmagende vin hvor frugten og krydderierne blidt understøttes af en fint integreret garvesyre.
Et fint bevis på at Bourgogne for længst har mistet sit patent på Pinot Noir. Prøv den til lidt fuglevildt, eller sammen med en enkel servering med saftigt oksekød og små friske grøntsager.
Årgang | 2017 |
Land | New Zealand |
Region | Marlborough |
Distrikt | Ingen |
Producent | Cloudy Bay |
Vinmager | Victor Joyeux & Daniel Sorrell |
Druer | Pinot Noir (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Skruelåg |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,4 % |
PH-værdi | 3,57 |
Restsukker | 2,0 g/l |
Syreindhold | 5,74 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Indeholder æg | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 11 måneder på franske barriques. 35% nye. |
Forventet holdbarhed | 6-8 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 14 - 16 °C |
Varenr.: | 131692 |
Navnet kommer fra den legendariske kaptajn James Cook som på en rejse til New Zealand tilbage i 1770 observerede hvorledes udvaskningerne fra floderne efter kraftig regn forplumrede vandet i bugten og derfor døbte området Cloudy Bay.
Cloudy Bay Vineyards blev etableret i 1985 af David Hohnen, der allerede havde bevist sin tæft på Cape Mentelle ved Margaret River i det vestlige Australien. Dengang var der kun få, der kunne fornemme mulighederne i Marlborough, men David Hohnen var overbevist om, at potentialet var der, og at han med det rette hold omkring sig og med frugten fra de bedste parceller kunne producere mageløse vine.
Cloudy Bay Vineyards blev med andre ord etableret på noget der lignede bar mark og formåede på nogle få år at blive et ikonisk forbillede for en hel generation af nye håbefulde vinmagere. New Zealand blev pludselig kendt for andet end kiwi, og når det drejer som om sprøde hvidvine skabt på druen Sauvignon Blanc blev Marlborough det interessante alternativ til de klassiske Sauvignon distrikter langs Loire-floden.
Det er ganske enestående at en enkelt vingård på den måde bliver lokomotiv for en hel region, men ved indgangen til det nye millennium var Cloudy Bay Vineyards forvandlet fra en lystigt eksperimenterende vingård til et af de bedst kendte brands i vinens verden og de 2 vinmagere Kevin Judd og Tim Heath blev hyldet som stjerner af en enig internationale presse.
En af årsagerne til den store succes var at David Hohnen allerede i 1990 valgte at sælge både Cloudy Bay Vineyards og Cape Mentelle til rigmanden Joseph Henriot som dengang ejede Champagne Veuve Clicquot og velvilligt investerede adskillige millioner € i de 2 vingårde så de kunne ekspandere i kvalitet.
I 2003 fulgte så Louis Vuitton Möet Hennessey opkøb af Veuve Clicquot og dermed også af Cloudy Bay Vineyards hvilket i de efterfølgende år forårsagede en del uro, som først fik David Hohnen og siden hele det oprindelige hold til at søge nye udfordringer.
Cloudy Bay Vineyards ledes i dag af Yang Shen (der kommer fra en stilling i koncernens kinesiske satsning på mousserende vin ”Chandon China”) og sammen med de 2 vinmagere Victor Joyeux og Daniell Sorrell skal han forsøge at fastholde Cloudy Bay Vineyards ledende position.
Marlborough ligger på nordspidsen af sydøen i New Zealand og er ubetinget landets vigtigste vinregion. Regionen består af to paralelle dale, Wairau og Awatere. I alt dækker de knap 24.000 ha. vinmarker. Vækstsæsonen er lun, men med kølig indflydelse fra havet.
Sauvignon Blanc er den ultimativt mest plantede sort, og Marlborough Sauvignon Blanc er blevet en reference for druesorten. Ca. 60% af vinmarkerne er tilplantet med Sauvignon Blanc, Pinot Noir er næstmest dyrket med knap 20% og Chardonnay med 6%
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring