Dette er den 32. og meget vellykkede udgave af vinen, som angiveligt er den mest komplette af vinene fra Cloudy Bay efter at Louis Vuitton Möet Hennessey via Veuve Clicquot overtog vingården i 2003 og begyndte at op skalere produktionen af den ellers ikoniske Sauvignon Blanc, og det mærkes slet ikke, at det oprindelige team er borte og at dette blot er det 5. henholdsvis 4. forsøg fra de 2 vinmagere Victor Joyeux & Daniell Sorrell.
Cloudy Bays Chardonnay er før som nu resultatet af det lykkelige ægteskab mellem frugten fra parceller i de 4 forskellige subzoner i Marlborough: Brancott, Fairhall, Ben Morven og Central Wairau Valley. Høsten var både manuel og maskinel og startede den 18. marts og fortsatte frem til den 30. marts. Der skete en soignering af klaserne forud for presningen hvorefter mosten fik lov til at sætte sig forud for gæringen parcel for parcel direkte i franske fade (15% nye) uden tilsætning af fremmede gærstammer. Den malolaktiske gæring blev undertrykt i 3/4 af fadene mens vinen modnede 11 måneder "sur Lie" frem til februar 2019 hvor den endelige vin blev sammenstukket i rustfrit stål, filtreret og siden tappet på flaske i løbet af juni måned.
Som altid en meget kompetent Chardonnay, som måske ikke længere overrasker, men som Joe Czerwinski, der er Robert Parkers mand i New Zealand, noterer "continues to be an under-the-radar success story". Her er duft af iris, hvide ferskner, moden citrus og citronmelisse med tilstrækkelig friskhed til at balancen forbliver intakt når den krydrede sødme, de ristede hasselnødder og vaniljen kommer listende. Den er fyldig og aromatisk i munden og en livlig næsten sprød citrus til sidst holder fermt de røgede noter fra de franske fade i skak. En herlig åben, aromatisk og ikke alt for eksotisk vin, som holder Chardonnay fanen højt og nok en gang leverer elegance på et niveau, som aftvinger respekt og som få andre uden for Europa matcher.
En fornem aperitif, men også en vin som fortjener at blive vartet op af delikate serveringer med friske fisk og skaldyr. Prøv den for eksempel sammen med en tatar på Læsøhummer med en let kartoffelpuré, vesterhavsost, sprøde kartofler og en nøddevinaigrette på brunet smør, sådan som Thomas Guldhammer serverede den på Strandhotellet i Blokhus i sommeren 2018.
"While 2018 was undoubtedly a challenging one for Sauvignon Blanc, Chardonnay and Pinot Noir had a good year, due to excellent vineyard sites and careful management by our team." Jim White - teknisk direktør