De 2 indbyrdes forbundne parceller af Clos de Vougeot - som ejes af Drouhin-Laroze - er perfekt beliggende, højt oppe i "Clos'et". Det ene helt op mod muren ind til Grands-Echezeaux. Til sammen bliver det til 1 ha. med vinstokke plantet i 1976, 1989 og igen i 2007, da et par rækker plantet lige efter 2. verdenskrig måtte opgives.
I 2017 måtte man igen klippe kraftigt i drueklaserne, efterhånden som høsten kom i hus i perioden mellem den 6. og 15. september. Ikke på grund af råd eller sygdom, men fordi modningen på de enkelte vinstokke var meget ujævn som følge af, at frosten den 29. april sved mange knopper. Men det kunne være gået meget værre, bedyrer Philippe Drouhin, og fortæller om en fantastisk fælles indsats, hvor vinbønderne sammen med deres familier og venner i de tidlige morgentimer mødtes ude i vinmarkerne og tændte bål for at ryge frosten bort og dermed begrænse skaderne.
Hos Drouhin-Laroze endte de med et udbytte på 28 hl/ha hvilket endte med at være nok til at få 12 fyldte fade i kælderen, hvor Philippe Drouhin’s datter Charlotte har været tilbage fra barsel i et par år og nu sammen med sin lillebror Nicolas uden det store drama får lov til at sætte væsentlige fingeraftryk på druernes forvandling til vin.
Next generation stærkt optaget af den forandrede kompleksitet, som anvendelsen af de hele drueklaser kan tilføre vinene, og det er usædvanligt at de arbejder med op til både 30 og 40% hele klaser. Men ikke her hvor Nicolas forklarer at den klassiske vinifikation er med til at forstærke det massive aspekt, som familien gerne ser i deres Clos Vougeot. Fadene fra Allier og Nivemais er ikke længere 100% nye og for at profilere frugten en lille smule, er tiden i fadene reduceret fra 18 til 16 måneder. Den endelige cuvée er således sammenstukket i foråret 2019 og tappet på flaske efter et par måneders hvile uden klaring eller filtrering.
Alle der beskæftiger sig intenst med Bourgogne ved, at det kan være lidt af rutsjebanebur at smage de forskellige producenters bud på vinen fra den samme 1. Cru eller Grand Cru, og især på Clos de Vougeot kan det virkelig kilde i maven. Drouhin-Laroze bud på en Clos de Vougeot er imidlertid en klassiker, som år efter år rangerer blandt de mest seriøse vine fra markerne omkring det berømte slot.
Det er en vin som stadig skal have lidt tid til at vænne sig til livet udenfor flasken, men langsomt fylder modne røde og blå frugtaromaer glasset sammen med noter af skovbund og krydderier fra fadede, som synes mere delikat integrerede end tidligere. En nærmest muskuløs allerede meget aromatisk Grand Cru. En ægte vin de garde!

Stemningsfyldt billede fra vinbøndernes fælles kamp mod frosten i de tidlige morgentimer den 29. april 2017