De 2 indbyrdes forbundne parceller af Clos de Vougeot - som ejes af Drouhin-Laroze - er perfekt beliggende, højt oppe i "Clos'et". Det ene helt op mod muren ind til Grands-Echezeaux. Til sammen bliver det til 1 ha. med vinstokke plantet i 1989, 1976 og tidligere en 1950. Nærmere kan man ikke komme det.
Høsten er naturligvis manuel og i 2016 var det nødvendigt med en omhyggelig sortering af frugten for at slippe af med rådne og inficerede druer og de sørgelige rester fra frosten i april, således at man til sidst endte med et udbytte på bare 25 hl./ha. Alligevel havde man smukke og hele klaser nok til, at man igen kunne arbejde med hele klaser under vinificeringen i kælderen, hvor Philippe Drouhin’s datter Charlotte nu er tilbage fra barsel og uden det store drama får lov til at sætte sit fingeraftryk på druernes forvandling til vin. Således er der i 2016 for første gang brugt hele 35% hele drueklaser, og samtidig er tiden i de nye fade fra Allier og Nivemais sat ned til 16 måneder, således at far og datter har kunnet sammenstikke og tappe vinen uden klaring eller filtrering sidst på foråret i 2018.
Alle der beskæftiger sig intenst med Bourgogne ved at det kan være lidt af rutsjebanebur at smage de forskellige producenters bud på vinen fra den samme 1. Cru eller Grand Cru, og især på Clos de Vougeot kan det virkelig kilde i maven. Drouhin-Laroze bud på en Clos de Vougeot er imidlertid en klassiker, som år efter år rangerer blandt de mest seriøse vine fra markerne omkring det berømte slot.
Det er en vin som stadig skal have lidt tid til at vænne sig til livet udenfor flasken, men langsomt fylder modne røde og blå frugtaromaer glasset sammen med noter af skovbund og spændende krydderier fra de nye fade som altid er en del af recepten. En muskuløs, men allerede meget aromatisk Grand Cru med en herlig ren finish.