Det var svært at få armene ned ovenpå 2015 høsten, og så kom 2016, som mange steder i det sydlige Rhône vurderes til at være endnu bedre. De fleste mener at potentialet er større end i 2010, at nogle vine vil matche den legendariske årgang 1990, og selvom der er 84 år tilbage drister enkelte sig til at tale om, at vi allerede nu står med århundredets årgang!
Det er store ord, og vi nøjes med at konstatere, at denne udgave af Les Genets er den mest vellykkede, som vi har smagt siden denne cru eller rettere terroir vin så dagens lys tilbage i 1999 efter en omfattende kortlægning af jordbundsforholdene blandt medlemmerne af dette seriøse kooperativ.
Der er tale om frugten fra 3 medlemmer af kooperativet, som alle har deres parceller omkring den lille landsby Chusclan. De har sagt ja tak til at deltage i et projekt hvor de i samarbejde med kooperativets agronomer optimerer arbejdet i vinmarken for at kunne levere sundere druer mod lidt gunstigere indvejningspriser.
Vinen er skabt på 65% Grenache og 20% Syrah suppleret med Carignan, Mouvédre og Cinsault, og siden Thierry Caymaris-Moulin er kommet til som vinmager blandes de afstilkede og let knuste druer med 15% hele drueklaser (hovedsageligt Syrah) for at give vinen lidt mere kan og syre. Vinen er gæret og modnet i cement uden alt for mange omrøringer undervejs i et forsøg på at skabe en ikke alt for bombastisk vin, hvor frugten får lov til at spille hovedrollen.
En herlig saftig vin med en fin garvesyre, der sikrer at friskheden hele tiden forbliver i centrum. Samtidigt meget aromatisk med fine associationer til modne røde bær og neden under det hele ulmer krydrede strejf af peber og nelliker inden det relativt høje alkoholindhold til sidst ikke fornægter sig i eftersmagen. Det er ikke på nogen måde generende, bare dejligt ekko fra årgangens søde solmodne sukkerrige druer.
En dejlig vin til alskens simreretter med lam, svin og okse og også delikat nok til at matche de vilde kaniner og en lang række ikke alt for tørre oste.