Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
La Revue du Vin de France15,5La Revue du Vin de France
Tour de France des Vins de Plaisir - Juni 2020
Vinous by Antonio Galloni90Vinous by Antonio Galloni
Jason Wilson - Juli 2020
winedoctor by Chris Kissack92-94winedoctor by Chris Kissack
Chriss Kissack - Februar 2020
Din Vinguide v. Thomas Rydberg92 - Godt køb!Din Vinguide v. Thomas Rydberg
Masser af røde bør i næsen. Saftig meget imødekommende vin med jordbær boysenbær og vilde krydderier i smagen. Flot balance og længde. Thomas Rydberg - April 2021
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Beskrivelse
Jérôme Billard har siden han vendte hjem til familie-domainet i 2003 efter have høstet erfaring på selveste Château Petrus i Pomerol og Dominus i Napa vist sig at være en gudsbenådet vinmager med en uhyggelig sans for detaljen og et grønt hjerte der banker for miljøet uden at der gås på kompromis med den klassiske velsmag. De første 10 år brugte han på en kontrolleret omstilling til bæredygtig produktion både i marken og i kælderen og siden 2014-årgangen har alle vinene båret det økologiske stempel.
Således også denne Chinon Le Temps Des Cerises som er blevet solgt ind på sværme af caféer og vinbarer i byernes by, og som med omkring 50.000 årlige flasker efterhånden tegner sig for over halvdelen af produktion på Noblaie. Og da de røde Loire-vine lige nu er mere efterspurgte i Paris end Beaujolais nogensinde har været kunne Jérôme såmænd have solgt mange flere, hvis han da bare havde haft flere. De paller vi har fået er således tyvstjålet fra allokeringen til byernes by, men som Jérôme udtrykker det: "Om de mangler 10 eller 12.000 flasker det gør nok ikke den store forskel, og på den lange bane er det nok fornuftigt ikke at være helt så afhængig af det muntre liv i Paris."
Jérôme tilhører de producenter som mener at kvalitet i Chinon er ligefrem proportional med mængden af kridtrig tuffeau i jordbunden og derfor kommer frugten udelukkende fra parceller på skråningen op mod og oppe på selve det porøse plateau på sydsiden af Vienne-floden. 100% Cabernet Franc håndhøstet fra vinstokke der aldersmæssigt strækker sig fra 10-40 år og alle befinder sig på parceller så nær kælderen, at de kan komme under behandling få timer efter de er plukket.
Klaserne sorteres og alle stilke fjernes inden vinen gærer uden fremmede gærstammer og efterfølgende modner 6 måneder i rustfrit stål med så lidt svovl indblandet i rejsen frem mod aftapningen på flaske at, at Jérôme kunne skrive ”sans sulfites” på etikkerne. Det gør Jérôme imidlertid ikke, for som han siger: "Jeg vil nødig i bås med de tusindvis af skrækkelige svovlfri vine, der bliver ved med at komme på markedet."
En slank og elegant vin som byder op til en velduftende fest af saftige kirsebær og blomstrende violer. En tør, meget aromatisk, næsten lokkende og samtidig fokuseret og forfriskende vin med et saftigt syrebid, der lige napper en lille smule til sidst. Vinen lever op til sit navn. Det bliver i grad kirsebærtid med Le Temps Des Cerises i glassene. Wow!
Vinen var med, da La Revue du vin de France i sit sommernummer 2020 fejrede, at Frankrig igen var ved åbne op efter månederne med Covid-19. I lyset af det aflyste/udsatte cykelløb kaldte de det for "Le Tour de France des Vins de Plaisir", og hen over 100 sider var der tale om en præsentation af hele 1.500 vine med et attraktivt forhold mellem pris og kvalitet fra yngre vinbønder. Vine som i følge Magasinet vil være blandt stjernerne i den næste store Èdition Spéciale, som udkommer i november 2020 (La RVF n°645).
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi nærmer vi os naturvins familien. Hos Løgismose taler vi ligesom mange andre om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:
Forvent ingen eller meget begrænsede naturvins-karakteristika.
Læs mere
Årgang
2019
Land
Frankrig
Region
Loire
Distrikt
Chinon
Producent
Domaine de La Noblaie
Vinmager
Jérôme Billard
Druer
Cabernet Franc (100 %)
Nettoindhold
0,75
l
Lukkeanordning
Naturkork
Produktionsform
Økologisk
Alkoholprocent
13,2 %
PH-værdi
3,57
Restsukker
1,4 g/l
Syreindhold
3,28 g/l
Svovlindhold
31 mg/l
Lagring
6 måneder i rustfrit stål.
Forventet holdbarhed
2-3 år fra høståret.
Varenr.:
217129
Producent
Jérôme Billard har siden han vendte hjem til familie domainet i 2003 og efter mødet med Élodie Peyrussie i 2006 forvandlet Domaine de la Noblaie fra en pålidelig konventionel vingård til et exceptionelt økologisk domaine som sætter Chinon på verdenskortet og sammen med Domaine Bernard Baudry, Olga Raffault, Philippe Alliet, Charles Jouget, Domaine Grosbois og Château de Coulaine begaver os med nogle af de mest interessante og endnu økonomisk overkommelige vine på planeten.
Det er Cabernet Franc som spiller hovedrollen og når den som her før lov til at klatre op på de porøse tuffeau skråninger bliver resultatet i de forskellige kategorier nærmest sublimt, og da der samtidig bliver skabt vine fra gamle beplantninger med Chenin Blanc tilbyder Jérôme Billard og Élodie Peyrussie os hele pakken.
Jérôme Billard er barnebarn af Pierre og Jacqueline Manzagol som købte domainet relativt sent i livet og nærmest på hobbybasis tappede de første flasker i 1955. Deres datter Madeleine giftede sig i 1968 med François Billard og sammen forvandlede de to la Noblaie til en rigtig vingård og da Jérôme kom hjem for at arbejde skylder ved skulder med sin far var arealet mere end fordoblede fra 5 til 12 ha.
Far og søn allierede sig i 2006 med den erfarne agronomist René Morlat fra L’Institut National de la Recherche Agronomique med henblik på undersøgelser af jordbundsforholdene på de forskellige parceller. Dels for at definere de cuvéer, som la Noblaie producerer i dag, dels for at lægge en plan for den gradvise omlægning til økologisk produktion, som Jérôme så brændende ønskede sig.
Samarbejdet kom til at strække sig over flere år og kom sidst også til at handle om frasalg og tilkøb af vinmarker. Ansøgningen om certificering kom i 2011 og omfattede næsten 18 ha., og fra og med 2014-årgangen har alle vinene båret det økologiske stempel.
Domaine de la Noblaie er i dag vokset forbi de 24 ha. fordelt på 18 forskellige jordbundtyper hvorfra frugten veksles til 8 forskellige vine, med et så imponerende bundniveau at Jason Wilson, der skriver for Vinous og er en af vor tids største Loire eksperter, i juni 2020 efter en omfattende smagning konkluderede: ”Domaine de la Noblaie is a swiftly up-and-coming Chinon estate to keep one’s eye on.”
Élodie Peyrussie har de senere år udviklet sig til en gudsbenådet amatørfotograf, og når man fornemmer stemningen omkring domainet i Chinon gennem hendes linser, stiger lysten til at besøge La Noblaie. To af hendes skud ses som nr. 1 og 3 til højre. Dels Jérôme Billard, der har smidt skjorten for at tømme fadet, som vinen Pierre du Tuf har gæret i, for skind og skaller, dels solnedgangen set fra familiens hyggeplads foran domainet. De 2 andre billeder er et skud fra fadkælderen der er gravet ud i tuffeau skrænten ved siden af domainet samt et billede af det samlede team efter den veloverståede høst i 2019 fulgt an enlig drueplukker på vej på arbejde samt udsigten fra vinmarkerne over mod domainet.
Læs mere
Oprindelse
Region
Loire er opkaldt efter floden Loire i det nordlige Frankrig, som med sine ca 1000 km er landets længste. Vinområderne ligger som perler på en snor fra Muscadet i den vestligste del ved udløbet i Atlanterhavet til Sancerre og Pouilly Fumé dybt inde i det centrale Frankrig.
Loire dalen kaldes også Frankrigs have, og anses af mange for at være et decideret frugtparadis. Sauvignon Blanc trives godt i den indre del, hvor der fremstilles tørre hvidvine, men den centrale del er mere præget af Chenin Blanc. Variationen i vintyper er større for denne drue, og der fremstilles både stille og mousserende vine i varierende sødmegrader, samt ædelsøde vine. Rødvine laves hovedsageligt af Cabernet Franc men også Pinot Noir samt en håndfuld lokale sorter.
Distrikt
Chinon ligger ved Vienne floden i Touraine i Loiredalen omkring den historiske by Chinon. Både rød , hvid og rosé produceres her, men Chinon er blandt de få appellationer i Loiredalen, der producerer overvejende rødvin. Chenin Blanc bruges til de få procent af appellationens vine, der er hvide, og for de røde er Cabernet Franc kongen. Der laves generelt to typer: lette, florale vine fra de grusholdige jorde tæt ved floden og mere mørke, rige og taniske vine fra den gule "tuffeau jaune", en kombination af sand og fossiler dannet for ca 90 mio år siden.