Jérôme Billard har siden han vendte hjem til familie domainet i 2003 og efter mødet med Élodie Peyrussie i 2006 forvandlet Domaine de la Noblaie fra en pålidelig konventionel vingård til et exceptionelt økologisk domaine som sætter Chinon på verdenskortet og sammen med Domaine Bernard Baudry, Olga Raffault, Philippe Alliet, Charles Jouget, Domaine Grosbois og Château de Coulaine begaver os med nogle af de mest interessante og endnu økonomisk overkommelige vine på planeten.
Det er Cabernet Franc som spiller hovedrollen og når den som her før lov til at klatre op på de porøse tuffeau skråninger bliver resultatet i de forskellige kategorier nærmest sublimt, og da der samtidig bliver skabt vine fra gamle beplantninger med Chenin Blanc tilbyder Jérôme Billard og Élodie Peyrussie os hele pakken.
Jérôme Billard er barnebarn af Pierre og Jacqueline Manzagol som købte domainet relativt sent i livet og nærmest på hobbybasis tappede de første flasker i 1955. Deres datter Madeleine giftede sig i 1968 med François Billard og sammen forvandlede de to la Noblaie til en rigtig vingård og da Jérôme kom hjem for at arbejde skylder ved skulder med sin far var arealet mere end fordoblede fra 5 til 12 ha.
Far og søn allierede sig i 2006 med den erfarne agronomist René Morlat fra L’Institut National de la Recherche Agronomique med henblik på undersøgelser af jordbundsforholdene på de forskellige parceller. Dels for at definere de cuvéer, som la Noblaie producerer i dag, dels for at lægge en plan for den gradvise omlægning til økologisk produktion, som Jérôme så brændende ønskede sig.
Samarbejdet kom til at strække sig over flere år og kom sidst også til at handle om frasalg og tilkøb af vinmarker. Ansøgningen om certificering kom i 2011 og omfattede næsten 18 ha., og fra og med 2014-årgangen har alle vinene båret det økologiske stempel.
Domaine de la Noblaie er i dag vokset forbi de 24 ha. fordelt på 18 forskellige jordbundtyper hvorfra frugten veksles til 8 forskellige vine, med et så imponerende bundniveau at Jason Wilson, der skriver for Vinous og er en af vor tids største Loire eksperter, i juni 2020 efter en omfattende smagning konkluderede: ”Domaine de la Noblaie is a swiftly up-and-coming Chinon estate to keep one’s eye on.”
Élodie Peyrussie har de senere år udviklet sig til en gudsbenådet amatørfotograf, og når man fornemmer stemningen omkring domainet i Chinon gennem hendes linser, stiger lysten til at besøge La Noblaie. To af hendes skud ses som nr. 1 og 3 til højre. Dels Jérôme Billard, der har smidt skjorten for at tømme fadet, som vinen Pierre du Tuf har gæret i, for skind og skaller, dels solnedgangen set fra familiens hyggeplads foran domainet. De 2 andre billeder er et skud fra fadkælderen der er gravet ud i tuffeau skrænten ved siden af domainet samt et billede af det samlede team efter den veloverståede høst i 2019 fulgt an enlig drueplukker på vej på arbejde samt udsigten fra vinmarkerne over mod domainet.