Da Rivetti-brødrene tilbage i 2001 købte 65 ha. og en noget faldefærdig vingård i de upåagtede bakker mellem Pisa og Volterra, var der mange der rystede på hovedet og mente, at brødrene var ved at blive småtossede. Var det virkelig alt hvad det kunne blive til, når nu den succesombruste familie fra Piemonte skulle til at føre sig frem i Toscana?
Giorgio Rivetti's korte svar var et "ja", og da de første vine ramte markedet stod det klart, at Giorgio Rivetti ikke blot var kommet til Toscana for at vise "the establishment", at de kun behøvede de 2 klassiske druer Sangiovese og Colorino for at brillere. Han ville også demonstrere, at Sangiovese druen kunne levere fremragende frugt udenfor Chianti Classico, Montepulciano og Montalcino.
I 2007 var en ny vingård diskret bygget ind i en sydøst vendt skråning klar til at modtage sin første høst, og siden har Mirko Bessi, der er indsat som assisterende vinmager og administrator, ikke set sig tilbage. Tværtimod har han og hans team de sidste 15 år været en af de bærende kræfter bag Spinetta’s eventyrlige opstigning fra ingenting til en position som et af fyrtårnene, ikke bare i Pisas baghave, men i hele Toscana.
Således dukker denne Chianti Riserva sig på ingen måde for vinene oppe i den mere feterede Classico zone mellem Firenze og Siena. Tværtimod har vinen taget på i vægt siden de første vine fra 2007-årgangen kom på markedet i 2012, og her i den 12. årgang viser den sig frem med en saftig potens, som betyder at 2018'eren flot føjer sig til rækken af imponerende vine.
Ren Sangiovese i manuel høst fra omkring 35 år gamle vinstokke, som uden hastværk er under konvertering til økologi. Soignering af drueklaserne såvel i vinmarken som på vingården hvorefter alle stilke fjernes inden druerne knuses ganske let forud for gæringen, der finder sted i avancerede rustfri såkaldte roto-fermentorer. Vinen er modnet 24 måneder i brugte franske fade og derpå sammenstukket og eftermodnet et par måneder inden aftapningen på flaske og til sidst yderligere 6 måneder i flasken inden frigivelsen.
Næsen åbner op med en duft af mørke kirsebær, blåbær, blommer, chokolade og lidt røg fra tiden på fad. I munden er vinen præget af høj viskositet og stor koncentration. Den intense frugtsmag går igen i den lange eftersmag, som fornemmes som silkeblød. Læg dertil at tanninerne er milde og syren afbalanceret.
Server den for eksempel til den toskanske flæskesteg, arista, rigeligt krydret med frisk rosmarin og saftige fed fra ny optrukne hvidløg.