Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Badia a Coltibuono, Loc. Monti di Sotto, 53013 Gaiole In Chianti SI, Italien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Det historiske hysterisk velholdte kloster Badia a Coltibuono er en af de ældste vingårde i Chianti Classico og takket være Stucchi-Prinetti familien tillige en af de mest veldrevne, som begaver os med en stribe elegante klart definerede vine, der hvert år skal tælles med blandt de bedste i Chianti Classico.
Produktionen blev i 1997 flyttet til et nyopført state-of-the-art vineri som åbnede nye muligheder for Roberto Stucchi og hans daværende vinmager Maurizio Castelli, som besluttede, at de ville udvikle en negociant linje funderet på købt frugt, og for at signalere, at de mente det alvorligt, blev forbindelsen til Coltibuono bibeholdt samtidig med, at den nye linje kom med Roberto Stucchi’s initialer på etiketten.
Den første lille prøveballon blev opsendt i 1997 i form af nogle få tusinde flasker, og siden er projektet stille og roligt blevet en så solid succes, at produktionen af denne Chianti Classico RS nærmer sig de 100.000 flasker. Det betyder, at Roberto Stucchi efterhånden samarbejder med en snes forskellige vinbønder fra alle hjørner af Classico zonen, som alle bestræber sig på at levere kvalitets frugt og som alle er på vej ned ad den vej, der handler om bæredygtigt landbrug og leder frem mod økologi. Således kunne Roberto Stucchi’s allerede nu lancere 2 nogenlunde lige store cuvéer hvoraf den ene ville være økologisk, men det kommer ikke til at ske. Hele negociant projektet er funderet på troen på, at Roberto Stucchi og hans team kan få de enkelte elementer til at komplimentere hinanden til en vin, der ender med at blive mere interessant end de enkelte cuvéer, den er sammenstukket af.
Druerne fra de lavest beliggende parceller begyndte i 2018 at rulle ind den 20. september, og først i den anden uge af oktober ankom den sidste frugt, som denne cuvée er funderet på. Alle partier er sorteret ved ankomsten til Coltibuono. Alle stilke er fjernet og druerne er knust forud for gæringen med de lokale gærstammer i rustfrit stål. Vinene har fået tid til at gennemgå den malolaktiske gæring i tankene inden de er blevet fyldt på brugte nærmest neutrale fade i forskellige størrelser. Her er vinene modnet 4-6 måneder inden den endelige cuvée er blevet sammenstukket tilbage i stålet. Herefter yderligere hvile, filtrering og aftapning på flaske.
En dejlig ganske retlinet Chianti Classico med masser af blåbær, kirsebær, kirsch og grønne urter. Til den mørke side, men ikke overekstraheret, bare ren, helt tør, ganske saftig og med et markant syrebid, som dels signalerer originaliteten, dels fortæller os, at dette er en udpræget madvin.
Fin sammen med de klassiskes pastaretter med sugoer der har suget karakter fra masser af solmodne tomater og direkte storartet som vinen, der renser munden, når der er krølfedt på det okse- lamme- og svinekød, der lander på grillen.
Årgang | 2018 |
Land | Italien |
Region | Toscana |
Distrikt | Toscana IGP |
Producent | Cultusboni |
Vinmager | Roberto Stucchi |
Druer | Sangiovese (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Granuleret kork |
Antal flasker produceret | 98000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,6 % |
PH-værdi | 3,5 |
Restsukker | 0,9 g/l |
Syreindhold | 5,54 g/l |
Svovlindhold | 97 mg/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 4-6 måneder i neutrale brugte fade i forskellige størrelser. |
Forventet holdbarhed | 4-6 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 216886 |
Det historiske hysterisk velholdte kloster Badia a Coltibuono er en af de ældste vingårde i Chianti Classico og takket være Stucchi-Prinetti familien tillige en af de mest veldrevne, som begaver os med en stribe elegante klart definerede vine, der hvert år skal tælles med blandt de bedste i Chianti Classico.
Produktionen blev i 1997 flyttet til et nyopført state-of-the-art vineri som åbnede nye muligheder for Roberto Stucchi og hans daværende vinmager Maurizio Castelli, som besluttede at de ville udvikle en negociant linje funderet på købt frugt og for at signalere, at de mente det alvorligt, blev forbindelsen til Coltibuono bibeholdt samtidig med, at den nye linje kom med Roberto Stucchi’s initialer på etiketten.
Den første lille prøveballon blev opsendt i 1997 i form af nogle få tusinde flasker Chianti Classico , og siden er projektet stille og roligt blevet en så solid succes, at serien nu omfatter 4 vine og at produktionen har passeret de 250.000 flasker.
Roberto Stucchi samarbejder med en snes forskellige vinbønder fra alle hjørner af Chianti zonen og med tilføjelse af en Vermentino til serien er et par vinbønder nede på den toskanske kyst også blevet en del af projektet. Alle bestræber sig på at levere kvalitets frugt og alle er på vej ned ad den vej, der handler om et bæredygtigt landbrug, der leder frem mod økologi. Men vejen frem mod de økologiske certifikater er snirklet og kostbar når der er mange involverede og derfor er det sommeren 2020 kun en enkelt af vinene, der er certificeret.
Serien har frem til 2020 været markedsført som Coltibuono (uden det foranstillede Badia a), men i efteråret 2019 valgte familien at registrere ”Cultusboni”, som det fremadrettede brand samtidigt med at flasker og etiketter fik en kærlig makeover. Navnet er en sammentrækning af navnet på familiens fine Chianti Classico ”Cultus Boni” og det er et latinsk udtryk som både refererer til det gode landbrug og den efterfølgende vellykkede høst.
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring