Badia a Coltibuono leverer år efter år arketypiske Chianti Classico vine, som aldrig skuffer, og som det altid er spændende at opleve fordi vinen måske på grund af det biodynamiske og økologiske regime i den grad svinger i takt med de vækstbetingelser, som naturen byder ind med.
2018 er takket være tilpasse mængder af forårsregn og en ikke for varm vækstsæson endnu en af de gode årgange for Badia a Coltibuono og i perioden fra den 18. september til den 11. oktober høstede man smukt modnede druer, som gjorde arbejdet ved sortering bordene oppe på den nye vingård til en leg.
Vinen er gæret i rustfrit stål uden brug af fremmede gærstammer og herefter flyttet op til kældrene under det gamle kloster, der ligger 18 km. borte. Her modner vinen traditionen tro i 12 måneder på gamle franske og østrigske fade (600-3.000 liter) inden turen går tilbage til den moderne vingård hvor den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering. En forunderlig rejse som ikke mange vine udsættes for, men Roberto Strucchi og hans vinmager Maurizio Castelli er overbeviste om, at de ikke ville kunne skabe den samme vin uden opholdet i den historiske kælder.
En klassisk Classico i en smuk lys rubin nuance dejlig langt fra det mørke såkaldt moderne, overekstraherede blæksorte udtryk, som nogle producenter stadig praktiserer. Der er en dejlig duft af modne kirsebær, iris og viol med delikate strejf af tobak og knust peber nedenunder. Derpå er vinen aromatisk, nærmest letløbende, men også vedholdende i munden hvor modne tanniner og en lidt urtet mineralitet sørger for friskhed og fin længde.