Her er den fine Chénas, som kommer fra Pascal Colvray og oprindeligt blev solgt som Domaine des Darroux. Pascal løb imidlertid ind i en lille strid med sin næsten nabo på Domaine de la Combe Darroux, som ikke mente, der kunne være 2 domainer, som refererede til den samme lokalitet i Chénas og i 2005 valgte han at begrave stridsøksen og begyndte at sælge sin Chénas i eget navn samtidigt med, at den del af høsten, som Georges Duboeuf aftog, fik sløjfet domaine referencen.
Med og uden domaine på etiketten er der tale om et samarbejde, som har stået på i næsten 40 år, og vinen fra skråningerne omkring Les Darroux har altid været et af de sikre kort hos Georges Duboeuf som tit er fuldt på højde med nabovinene fra Saint-Amour. Ganske intens med modne mørke frugter og strejf af både blomme i Madeira og Kirsch. Saftig og med en dejlig frisk syre som er befordrende nu og som samtidig sikrer at vinen også vil smage fint både 2 og 3 år efter høsten.
Generelt om årgang 2020 i Beaujolais:
Teamet hos Georges Duboeuf fortæller, at arbejdet med høsten og den efterfølgende vinfremstilling ikke blev væsentligt vanskeliggjort af de mange forskellige forholdsregler, herunder indrejse-restriktioner for høstarbejderne, og der er begejstring for den samlede kvalitet i 2020-årgangen.
Juli var ekstremt tør med kun ¼ af den normale nedbør. Det var den tørreste juli siden 1959, og derefter var der flere gange i august tale om reel hedebølge, hvor temperaturen flere dage nåede op forbi 40°C. Tørken og varmen fremskyndede modningen af druerne, og derfor begyndte høsten allerede den 20. august, hvilket var næsten tre uger tidligere end i 2019. Kun 2003-høsten er startet tidligere.
Der var over alt tale om meget sunde druer, og derfor kunne Duboeuf’s team nøjes med at fjerne mindre end 1% på sorteringsbælterne, hvilket er et tegn på høj kvalitet. Ikke desto mindre drillede selve vinfremstillingsprocessen idet først den alkoholiske og senere den malolaktiske gæring havde tendens til at gå i dvale. Chefvinmager Denis Lapalu og Master-Blender Emeric Gaucher var derfor i et par uger på arbejde både dag og nat for at sikre opvarmning eller nedkøling af de mange ståltanke med gærende vine i det store centrale anlæg og for at bistå med råd og rådgivning ude på de enkelte vingårde.
Denis Lapalu beskrev druerne som fantastiske, men små og fulde af sukker og det betød et gennemsnitligt naturligt alkoholindhold på 13,22%, hvilket var 0,42% mere end i 2019, og da skallerne samtidigt var tykke og fulde af pigment, blev der også tale om en meget dybere farve end i 2019.
Emeric Gaucher sammenligner 2020-årgangen med 2015 og for de bedste cuvéers vedkommende med 2018, og siger: "Det er indlysende, at vinene i år kommer med en meget høj grad af modenhed, men smagsprofilen er slet ikke som i 2003, som var for kogt og hvor mange vine lugtede som svesker. Her er der tale om frisk mørk frugt så som solbær og andre mørke bær."
I det hele taget er der tale om en flot årgang, hvor det eneste lille minus er kvantiteten. Det er tilladt at høste 58 hl. for Beaujolais-Villages. Georges Duboeuf nåede ingen steder ikke op over 50 hl.