Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre fristelser fra Château Mont-Redon
Château Mont-Redon Chemin de Maucoil, 84230 Châteauneuf-du-Pape, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Mont-Redon producerer måske ikke de mest flamboyante vin i Châteauneuf-du-Pape fordi Abeille-familien helt bevidst forsøger at holde alkoholniveauet så tæt på de fjorten procent, som det er menneskeligt muligt i det sydlige Rhône, og det resulterer i nogle vine, som ikke altid kommer lige så hurtigt ud af startblokkende som de vine, der vinificeres op til både 15 og 16% i alkohol og efterfølgende bliver klædt ud i små nye fade.
Ikke sådan at forstå at Vinene fra Château Mont-Redon ikke smager godt når de bliver frigivet. Det gør de, og de besidder tidligt en subtil elegance, men i tilgift kan de - hvis de gemmes i en god kælder - udvikle en enestående dybde og kompleksitet på tidspunkter hvor glansen for længst er begyndt at gå af vinene fra de fleste af konkurrenterne. Og da Château Mont-Redon råder over den største samling af ældre og gamle vine i Châteauneuf-du-Pape kan de føre bevis for sagen.
Det opdagede Robert Parker - der ellers om nogen har været med til at iscenesætte de muskuløse vine - da han i 2011 besøgte Mont-Redon og måtte lægge sig fladt ned: "This estate has produced some of the greatest Châteauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top-25 wines of my lifetime), 1955 and 1961".
Besøger man Château Mont-Redon er det stadig muligt at smage/købe alle efterkrigstidens store årgange og i tilgift udsender Abeille-familien hver år et Back Vintage Offer hvorfra udvalgte restauranter og forretningsforbindelser kan reservere især magnum og jeroboam flasker med ædel moden Châteauneuf-du-Pape fra årgang 2015 og helt tilbage til 1971.
Denne 1989'er har således været opbevaret under optimale forhold hos Mont-Redon, og er først eksporteret til Løgismoses lager i januar 2020.
Årgang | 1989 |
Land | Frankrig |
Region | Rhône |
Distrikt | Châteauneuf-du-Pape |
Producent | Château Mont-Redon |
Vinmager | Pierre Fabre |
Druer | Grenache (65 %) |
Syrah (20 %) | |
Mourvèdre (5 %) | |
Andre druer (10 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 14,0 % |
Restsukker | 2,0 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 50% i 228 liters fade fra Bourgogne og 50% i ståltanke i 18 måneder. |
Forventet holdbarhed | 30-40 år fra høståret forudsat opbevaret hos Mont-Redon. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 215594 |
Det er snart 40 år siden, at Lene Grønlykke i en anden tid svingende ind på gårdspladsen foran Château Mont Redon og knyttede den første kontakt og siden sikrede sig eneforhandlingen i Danmark af slottets særlige label Vignoble Fabre, som ellers var forbeholdt Frankrigs fineste og førende restauranter.
Lige siden har vi i Løgismose fulgt udviklingen på dette domaine, og gang på gang er vi blevet overraskede og begejstrede over den næsten feminine elegance i vinene, som fætrene Didier Fabre og Jean Abeille i 3. generation stædigt fastholdt som stedets signatur på trods af tidens knæfald for potens og maskulin power. I efteråret 2016 kom det imidlertid til et brud, da deres børn ikke længere kunne forenes om projektet og i dag er Pierre Fabre ene om at repræsentere den 4. generation.
Vi er ikke alene om vores begejstring for Château Mont Redon. Selv Robert Parker - der ellers om nogen har været med til at iscenesætte de dunkle og muskuløse vine – overgav sig til sidst og indrømmede i 2011 at "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961. (Wine Advocate nr. 197 i oktober 2011)".
På Château Mont Redon indså de som de første mulighederne på den store flade slette oppe bag byen Châteauneuf-du-Pape, og i løbet af et par generationer vekslede familien udstrakte arealer med lavendel og småskov til vinmarker. De oprindelige 2,5 ha. fra 1923 er i dag blevet til små 200 ha. alene i Chateauneuf du Pape (hvoraf mere end 100 ha. er i produktion), og dertil kommer betydelige besiddelser i Lirac og Côtes du Rhône, således at Château Mont Redon - når det kommer til kvalitetsvin – er gået hen og blevet den største spiller i det sydlige Rhône.
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.
Chateauneuf-du-Pape er en historisk appellation mellem byerne Orange og Avignon i den sydlige del af Rhonedalen. I vinmarkerne med de runde, hvide sten "Galets", stortrives Grenache druen, og den bruges både solo og i kombination med sorter som Syrah, Mouvedre og Counoise i de fyldige og krydrede rødvine, appellationen er kendt for. Appellationen inkluderer også hvidvine, som ligeledes hyppigst er blends af forskellige sorter her i blandt Grenache Blanc, Rousanne, Clairette og Bourboulenc. I alt er 13 druesorter tilladt i Chateauneuf-du-Pape. Særligt rødvinene, som klart udgør den største del af produktionen, anses for at være de mest prestigefyldte i den sydlige Rhonedal, og vinene har generelt godt potentiale for udvikling i flasken.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring