Dette er den fine Châteauneuf-du-Pape fra Marie-Pierre d'Ardhuy-Plumet og Eric Plumet der ellers slår deres folder oppe på Massif Uchaux hvor deres Domaine La Cabotte og øvrige vinmarker befinder sig. Hun fik vingården foræret af sin far Gabriel d'Ardhuy (Domaine d'Ardhuy i Bourgogne) da hun afsluttede sin vinøse studier tilbage i 1981, og siden har hun sammen med sin mand været først mønsterbryderen og siden selve frontfiguren i den transformation fra konventionel drift til økologi og biodynamisk landbrug, som mange vinbønder på Massif Uchaux kastede sig ud i allerede inden myndighederne havde fået de formelle rammer for certificering af det bæredygtigt landbrug på plads.
I 2007 fik de muligheden for at købe tilsammen 0,57 ha. med gamle vinstokke i Châteauneuf-du-Pape, og selvom det - som Marie-Pierre senere har udtrykt det - var "både alt for lidt og alt for dyrt" valgte de at slå til for at udleve drømmen om at producere biodynamisk vin i den fornemste appellation i det sydlige Rhône. Der er tale om en lille plet lidt nord for det sted der hedder Le Palestor, hvor de tilstødende parceller tilhører henholdsvis Beaucastel, Roger Perrin og Vieille Julienne-Daumen, og de første vinstokke blev sat i en såkaldt kaos tilplantning med 8-10 forskellige druesorter, sådan som det var skik i årene efter den anden verdenskrig. Og det har Marie-Pierre og Eric ikke ændret på. De har blot plantet nyt når enkelte vinstokke gik til, og i 2014 fordoblede de så deres engagement i Châteauneuf-du-Pape, da de slog til da 0,8 ha. på Les Chapouins med hovedsageligt Grenache oprindeligt tilplantet i 1929 kom til salg.
For at bevare den genetiske arv og for at beskytte de gamle vinstokke begge steder anvendes der udelukkende biodynamiske præparater ligesom alt maskinel er pensioneret. Pløjningen mod ukrudt udføres således af familiens hest, som trækkes op på en trailer og transporteres de 20 km. fra La Cobotte og ned til de to parceller.
Høsten er naturligvis manuel og fandt i 2016 sted den 13. og 14. september. Der skete en soignering af klaserne efterhånden som de nåede frem til vingården og herefter blev de hele klaser med hjælp fra et transportbånd flytter direkte op i små thermoregulerede ståltanke, hvor de i løbet af 3 uger uden hjælp fra fremmede gærstammer blev forvandlet til vin. Herefter forblev 2/3 af vinen i ståltankene mens den sidste 1/3 modnede 18 måneder i en blanding af foudre og nye og brugte barrique frem mod en let filtrering i forbindelse med det endelige sammenstik og aftapningen på flaske, der skete med sympatisk lav tilsætning af svovl.
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi nærmer vi os naturvins familien. Hos Løgismose taler vi ligesom mange andre om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:

Forvent ingen eller meget begrænsede naturvins-karakteristika.