Selvom de kun har taget hul på deres 3. årti er Domaine du Pegau allerede eksponeret på lang række af verdens mest eksklusive restauranter og de internationale anmeldere holder sig på ingen måde tilbage når de kommer forbi og smager på vinene. Bare som et eksempel har Pegau’s Cuvée da Capo - som den eneste Châteauneuf-du-Pape - i sine 5 første årgange 1998, 2000, 2003, 2007 og 2010 modtaget de maksimale 100 point fra Robert Parker’s udsendte smagsdommere i Rhône, og det er almindeligt anerkendt at Domaine du Pegau er oppe i en liga, hvor kun 1-2 andre domainer i Pave-distriktet kan spille med.
Ligesom det berømte Château Beaucastel, bruger Pégau alle de 13 godkendte druesorter i deres røde vine, og modningen sker altid i gamle stort set neutrale foudres resulterende i mørke, forførende og altid bemærkelsesværdigt friske vine som fører sig frem med herlig moden frugt, pirrende krydderier og dybe lag af mineralitet. Ingen marmelade, bare forbløffende balance og kompleksitet i en meget idiosynkratiske stil, som er typisk for Pegau.
Der er tale om et fælles projekt mellem farmand Paul Féraud og datteren Laurence Féraud, som kom hjem til gården efter at have boet i Paris for at hjælpe med at passe familiens 10 ha., og insisterede på, at de selv skulle forvandle druer til vin, inden der var kommet tag på det der skulle blive den første lille kælder.
I et interview med vinbloggen Vinography husker Laurence det første forsøg således: ”Vi smed de hel drueklaser i nogle fade som vi havde lånt hvorefter vi rørte rundt morgen og aften i 15-20 og så fjernede jeg skaller og kvas med en greb. Det var bare min far og så mig selv.” I de første år havde de svært ved at sælge deres vin, men så kom den franske vinkritiker Michel Bettane og skrev en begejstret artikel om den ihærdige unge kvinde midt i distriktet med de mange paver, og det resulterede i en tiltrængt eksponering. Blandt anden kom en amerikansk importør forbi som, da han havde smagt på vinen (dengang var der kun en) gerne ville indlede et samarbejde, og da Paul og Laurence ikke havde råd til at få vinen tappet på flaske forudbetalte han den første ordre.
Det var dengang. Efterhånden som årene er gået, er nye cuvéer kommet til, flere vinmarker er blevet erhvervet, og eksporten er så vokset vildt, at alle vinene fra Châteauneuf-du-Pape appellation er solgt eller reserveret inden frigivelsen.
Laurence Féraud kaldes i dag kærlig for "the Dark Queen of Châteauneuf-du-Pape" og Domaine du Pégau er ikke blot en ikonisk ejendom i Châteauneuf-du-Pape, men i hele verden.