Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
Oprindeligt var Château La Tour Léognan nabo Château Carbonnieux, men i 1956 investerede Marc Perrin stort og købte begge ejendomme og reorganiserede de mange hektar med vinstokke som fulgte med. I den forbindelse mistede Tour Léognan sit foranstillede ”La” og blev den ene af de to anden vine til det monstrøse Carbonnieux.
Lige siden er Château Tour Léognan blevet produceret på frugten fra de yngre vinstokke under Carbonnieux paraplyen og som tommelfinger regel er der tale om vinstokke som ikke er over 12 år gamle plus det, der drysser fra Le Grand Vin.
Vinen fremstilles af det samme team, som giver os Château Carbonnieux, og den produceres med den samme omhyggelig. Der er bare skruet ned for fadlagringen og det giver så meget desto mere plads til frugten og den mineralitet som ikke bare Château Tour Léognan, men alle de gode vine fra Pessac-Léognan berømmes for.
Fortsættelse følger…
Læs mere
Årgang
2018
Land
Frankrig
Region
Bordeaux
Distrikt
Pessac-Léognan
Producent
Château Tour Léognan
Vinmager
Eric & Philibert Perrin
Druer
Merlot (60 %)
Cabernet Sauvignon (40 %)
Nettoindhold
0,75
l
Lukkeanordning
Granuleret kork
Antal flasker produceret
35600
Produktionsform
HVE (Haute Valeur Environnementale)
Alkoholprocent
14,5 %
PH-værdi
3,62
Restsukker
1,5 g/l
Syreindhold
3,4 g/l
Svovlindhold
85 mg/l
Fadlagret
Ja
Varenr.:
217957
Producent
Tour Lèognan er nye hos Løgismose. Vi arbejder på præsentationen.
Læs mere
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.
Distrikt
Pessac-Leognan er en relativt ny appellation skabt i 1987. Den udgør den nordlige del af det der før samlet hed Graves på venstre bred af Garonne floden lige syd for byen Bordeaux og dækker ca 1200 ha. Jordbunden er grus og sandholdig og Pessac-Leognan positionerer sig helt unikt i forhold til vinene fra Haut-Medoc i det både hvidvine og rødvine tillades indenfor appellationen og begge produceres på højt niveau. De røde har lighedstræk med rødvinene fra appellationerne i Haut-Medoc og produceres på samme druesorter dvs Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. De hvide laves på Semillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle og både rød og hvidvine fadlagres. Kun et enkelt slot blev klassificeret i 1855 klassifikationen, og det endda Premier Grand Cru Classé, Ch. Haut-Brion, og senere i 1959 fik appellationen, der dengang var en del af Graves, sin egen klassifikation.