Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.249,50
Château Tour Léognan
- 6 stk. 1.249,50
245,-
326,67 pr. l.
6 stk.
1.249,50
208,25 pr stk.
Spar 220,50
Beskrivelse
Oprindeligt hed det Château La Tour og var nabo Château Carbonnieux, men i 1956 købte Marc Perrin begge slotte for de midler han og hans familie havde realiseret, da de valgte at forlade Algier og solgte deres livsværk det mere end 300 ha. store Château Tirenat-les-Pins.
Begge slotte var dengang blevet handlet adskillige gange med korte intervaller og ovenpå frosten i 1956 var der tale om de vi i dag ville kalde et håndværkertilbud både i kældrene og i vinmarkerne. Det ledte frem til omfattende nytilplantninger og en reorganisering af hele strukturen, og i den forbindelse blev La Tours vinmarker sammenlagt med Carbonnieuxs samtidig med, at La Tour mistede sit foranstillede ”La” til fordel for tilføjelsen ”Léognan”, så forvekslingerne med det berømte Latour lidt længere mod nord blev elimineret.
Og nej, Château Tour Léognan er ikke 2. vinen til Château Carbonnieux, men en helt 3. vin forstået på den måde, at den aldrig nyder godt af alikvoterne fra Carbonnieux, og udelukkende produceres på frugten fra 5 til 12 år gamle vinstokke, der hele tiden er i spil fordi Carbonnieux har et on going gentilplantningsprogram som betyder at vinstokkene på omkring 3 ha. hvert år trækkes op og gentilplantes en 3-4 år senere.
Vinen fremstilles af det samme team, som giver os Château Carbonnieux, og den produceres med den samme omhyggelig. Der er bare skruet ned for fadlagringen, og det giver så meget desto mere plads til frugten og den mineralitet, som ikke bare Château Tour Léognan, men alle de gode vine fra Pessac-Léognan berømmes for.
Sidste årgang fra Romain Racher, som efter 14 år drog videre til Château Haut-Bailly i januar 2019. Manuel høst. soignering af klaserne inden alle stilke fjernes og herefter endnu en sortering. Gæring i 3-4 uger i temperaturkontrollerede rustfrit ståltanke fulgt af 12 måneders fadlagring (30-40% nye fade) frem mod sammenstik af den endelige cuvée, klaring, filtrering og aftapning på flaske.
Producent
Beskrivelsen er ved at blive opfrisket. Kig snart forbi igen.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Pessac-Leognan er en relativt ny appellation skabt i 1987. Den udgør den nordlige del af det der før samlet hed Graves på venstre bred af Garonne floden lige syd for byen Bordeaux og dækker ca 1200 ha. Jordbunden er grus og sandholdig og Pessac-Leognan positionerer sig helt unikt i forhold til vinene fra Haut-Medoc i det både hvidvine og rødvine tillades indenfor appellationen og begge produceres på højt niveau. De røde har lighedstræk med rødvinene fra appellationerne i Haut-Medoc og produceres på samme druesorter dvs Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. De hvide laves på Semillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle og både rød og hvidvine fadlagres. Kun et enkelt slot blev klassificeret i 1855 klassifikationen, og det endda Premier Grand Cru Classé, Ch. Haut-Brion, og senere i 1959 fik appellationen, der dengang var en del af Graves, sin egen klassifikation.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter