Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.779,50
Chateau Quinault L'Enclos
- 6 stk. 2.779,50
545,-
726,67 pr. l.
6 stk.
2.779,50
463,25 pr stk.
Spar 490,50
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
90
William Kelley - April 2022
Vinous by Antonio Galloni
93
Antonio Galloni - Januar 2022
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
93
Jeff Leve - Marts 2022
Beskrivelse
Château Quinault l'Enclos, der ligger lige udenfor Libourne og tæt på Dordogne-floden, blev trukket ud af glemslen i 2008, da Alain Raynaud, der havde ejet slottet siden 1997, valgte at sælge til baron Albert Frere og Bernard Arnault, der blandt andet ejer Château Cheval Blanc. De øjnede muligheden for at Château Quinault l'Enclos kunne komme til at præstere på et hidtil uset niveau og deres succesrige manager Pierre Lurton og hans team fik en ekstra opgave. Slottet skulle revitaliseres efter en model som med hensyn til vinavl, vinfremstilling og modning gerne måtte ligne den de praktiserede på Château Cheval Blanc - også selvom dette indebar betragtelige investeringer.
I de første 10 år efter ejerskiftet er Château Quinault l'Enclos blevet et af de helt varme insidertip og vinen har - ikke mindst blandt anmelderne - fået så mange nye venner, at projektet allerede synes at være lykkedes selvom Pierre Lurton hævder, at man endnu slet ikke er i mål, og at der er meget mere i vente.
Château Quinault l’Enclos parceller spreder sig over 20 hektar hvor sand og småsten blandet med lidt ler dominerer. Vinstokkene er i gennemsnit 45 år gamle og dermed ældre end gennemsnittet i Bordeaux og har siden 2009 været kultiveret efter bæredygtige økologiske principper, og det skulle, sammen med at de står i en lidt lunere (usynlig) gryde, være en del af forklaringen på, at vi har mere i vente.
Intet overlades til tilfældighederne. Der høstes konsekvent med lave udbytter og i vineriet er en dobbelt sortering af frugten upåagtet årgangenes bonitet ikke til diskussion således at kun de helt perfekte druer havner i gæringstankene. Frugten vinificeres drue for drue og parcel for parcel, og selvom vi er i Saint-Emilion er Merlot-indholdet gradvist blevet reduceret til fordel for lidt mere Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, ligesom Malbec, der tidligere fik lov til at spille med 3-6%, nu er trukket helt ud af ligningen. Endelig har Pierre Lurton valgt at pensionere de sædvanlige barriques for i stedet at lade vinen modne i særlige 500 liters fade, og netop den detalje anfører flere af de internationale anmelderne som forklaringen på vinens særlige raffinerede silkeagtige delikatesse.
Producent
Château Quinault l'Enclos, der ligger lige udenfor Libourne og tæt på Dordogne-floden, blev trukket ud af glemslen i 2008, da Alain Raynaud, der havde ejet slottet siden 1997, valgte at sælge til baron Albert Frere og Bernard Arnault, der blandt andet ejer Château Cheval Blanc. De øjnede muligheden for at Château Quinault l'Enclos kunne komme til at præstere på et hidtil uset niveau og deres succesrige manager Pierre Lurton og hans team fik en ekstra opgave. Slottet skulle revitaliseres efter en model som med hensyn til vinavl, vinfremstilling og modning gerne måtte ligne den de praktiseree på Château Cheval Blanc - også selvom dette indebar betragtelige investeringer.
I de første 10 år efter ejerskiftet er Château Quinault l'Enclos blevet et af de helt varme insidertip og vinen har - ikke mindst blandt anmelderne - fået så mange nye venner at projektet allerede synes at være lykkedes selvom Pierre Lurton hævder, at man endnu slet ikke er i mål og at der er meget mere i vente.
Château Quinault l’Enclos parceller spreder sig over 20 hektar hvor sand og småsten blandet med lidt ler dominerer. Vinstokkene er i gennemsnit 45 år gamle og dermed ældre end gennemsnittet i Bordeaux og har siden 2009 været kultiveret efter bæredygtige økologiske principper, og det skulle sammen med at de står i en lidt lunere (usynlig) gryde være en del af forklaringen på, at vi har mere i vente.
Intet overlades til tilfældighederne. Der høstes konsekvent med lave udbytter og i vineriet er en dobbelt sortering af frugten upåagtet årgangenes bonitet ikke til diskussion således at kun de helt perfekte druer havner i gæringstankene. Frugten vinificeres drue for drue og parcel for parcel, og selvom vi er i Saint-Emilion er Merlot-indholdet gradvist blevet reduceret til fordel for lidt mere Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, ligesom Malbec, der tidligere fik lov til at spille med 3-6%, nu er trukket helt ud af ligningen. Endelig har Pierre Lurton valgt at pensionere de sædvanlige barriques for i stedet at lade vinen modne i særlige 500 liters fade, og netop den detalje anfører flere af de internationale anmelderne som forklaringen på vinens særlige raffinerede silkeagtige delikatesse.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter