Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Château Pedesclaux, Pauillac, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
2015 - Château Pedesclaux
549.00
DKK
549,-Decanter Magazine 92 Decanter Magazine
Robert Parker - The Wine Advocate 92 Robert Parker - The Wine Advocate
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider 92 Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Château Pédesclaux i Pauillac, der siden salget i 2009 har rykket sig kvalitetsmæssigt med frygtindgydende hastighed, er på alles læber er lige nu. Det er Vincent Bache-Gabrielse og Eric Boissenot der har droppet de små steps og tager kvalitetsmæssige kvantespring for hver ny årgang dette er en af de mest interessante vine man kan følge på venstrebredden i Bordeaux lige nu. Ambitionerne er tårnhøje og forstærket af at man langsomt er ved at ændre drueblandingen til fordel for Cabernet Sauvignon ender næsten halvdelen af frugten neden i anden vinen, som siden 2011 har heddet Fleur de Pédesclaux.
Det kan smages i 1. vinen som allerede nu med feminin ynde ånder de berømte naboer Mouton-Rothschild og Lafite-Rothschild i nakken, og det sker vel og mærke - så længe det varer - med et helt anderledes humant prisskilt på flaskerne. Samtidigt er den nye højteknologiske kælder først netop taget i brug så lige nu kan vi kun gisne om hvor langt Château Pedesclaux vil nå på sin rejse mod fejlfri perfektion.
I den nye kælder satser man på en meget lang kold maceration. Således får druerne lov til at udvikle aromaer i 10 dage ved 8 grader efter at stilkene er fjernet. Herefter gærer druerne fra de forskellige parceller i 29 futuristiske ståltanke med hyppig délestage og pigeage inden slottets vine sammenstikkes og 1. vinen modner 16 måneder på fade hvoraf 60% er nye. Herefter følger klaring med friske æggehvider inden vinene fra de mange fade mødes i rustfrit stål og aftappes på flaske uden filtrering.
Resultatet er en vin med en intens næsten sort farve, der lige så snart den kommer til live i glasset imponerer med sin aromatiske kompleksitet og dybe sensualitet. Der er herlige modne solbær, blåbær og små mørke kirsebær der smukt smelter sammen med mørk chokolade, mokka, muskatnød, grafit og cedertræ til stor fornøjelse for næsen. Derpå er den mere ekspressiv end egentlig fyldig i munden. Meget harmonisk og drevet frem af forførende modne bløde tanniner, der sammen med den underliggende friskhed skaber eminent længde.
Prøv den sammen med en gang gode lår fortolket som Confit af Perlehønelår, kompot af nye kartofler og skalotteløg garneret med rå tomatsalsa og purløg.
Årgang | 2015 |
Land | Frankrig |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Pauillac |
Producent | Château Pedesclaux |
Vinmager | Eric Boissenot & Vincent Bache-Gabrielsen |
Druer | Cabernet Sauvignon (52 %) |
Merlot (42 %) | |
Petit Verdot (6 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,45 % |
PH-værdi | 3,72 |
Restsukker | 0,5 g/l |
Syreindhold | 3,4 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 16 måneder på fad. 60% nye. |
Forventet holdbarhed | 12-16 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 16 - 18 °C |
Varenr.: | 135667 |
Château Pédesclaux ligger på det kalkholdig plateau med udsigt over byen Pauillac, side om side med berømthederne Mouton Rothschild, Lafite Rothschild og Pontet Canet. Slottet kom til verden i begyndelsen af det 19. århundrede da Pierre Pedesclaux, en succesrig vin mægler fra Bordeaux, besluttede, at han ville have sit eget slot.
I 1855 endte slottet i 5. cru, men hele vejen op gennem det 20. århundrede har slottet ikke levet op til klassifikationen, og vinene har som følge deraf været blandt de billigste på markedet.
Den magtfulde Robert Parker formulerede det meget bombastisk i 2004, hvor han blandt andet skrev, at slottet var det "mest obskure medlem" af 1855 familien, og at "Livet er for kort til at drikke Pédesclaux".
Det er Jugla familien, som har været knyttet til Pédesclaux siden Lucien Jugla købte slottet i 1950 og først da hans efterkommere Jean og Pierre Jugla overtog administrationen i 1996 og iværksatte et omfattende renoveringsprogram, er vinen begyndt sin rejse tilbage mod kvalitet og respekt. En rejse, der har været så dyr, at familien i oktober 2009 valgt at sælge til finansmanden Jacky Lorenzetti og holdingselskabet Ovalto-Investissement.
Det satte yderligere skub i investeringerne. Der blev tilkøbt 12 ha. på Milon plateauet klods op af parceller, der leverer frugt til Château Lafite Rothschild og Château Mouton Rothschild, og i 2014 var en komplet modernisering af slottet og kældrene ledet af den berømte arkitekt Jean-Michel Wilmotte endelig fuldført. Siden Robert Parkers bortdømmende bemærkninger er der således sket ting og sager, og de første vine fra den nye kælder er intet mindre end imponerende studier i hvad nærmest ubegrænset økonomisk formåen og adgang til de bedst tænkelige faciliteter betyder hvis man efterstræber fejlfri perfektion.
Château Pédesclaux er således tæt på at stå skulder ved skulder med de berømte naboer, og da prissætningen stadig - efter Grand Cru Classé standarter - er yderst rimelig, er slottets vine nogle af de bedste køb i hele Bordeaux. Så længe det varer.
Château Pédesclaux råder over 48 ha. tilplantet med 50 % Cabernet Sauvignon, 45 % Merlot og 5 % Cabernet Franc. Vinstokkene er i gennemsnit 35 år gamle, og produktionen af første vinen ligger og spiller omkring de 100.000 flasker.
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.
Pauillac ligger på venstrebred af Gironde floden mellem appellationerne St. Estephe og St. Julien. Jordbunden er rig på grus og Cabernet Sauvignon er ubetinget den mest plantede druesort flankeret af Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. Appellationen er lige knap 2000 ha og vinene fra Pauillac anses for mange som værende ultimative repræsentanter for textbook venstrebreds Bordeaux. Hele 3 ud af de 5 slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855 klassifikationen ligger i Pauillac: Lafite, Latour og Mouton-Rothschild, og det er med til at positionere appellationen blandt de absolut mest prestigefyldte i Bordeaux. Kun rødvin kan produceres under appellationsnavnet, og de er som regel fadlagrede.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring