Château Pavie Macquin
2019 - Château Pavie Macquin
/chateau-pavie-macquin/p/76570/
Anbefalinger
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
97
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
Full-bodied, concentrated, and loaded with ripe, very ripe, and perfectly ripe red with black fruits, flowers, spice, mocha, and smoke is intoxicating. Long, lush, rich, and supple, there is density along with lift, length, and complexity which makes for an exciting tasting experience. The finish really holds on and expands as it lingers. Jeff Leve - Marts 2022
Robert Parker - The Wine Advocate
96+
Robert Parker - The Wine Advocate
William Kelley - April 2022
Vinous by Antonio Galloni
95
Vinous by Antonio Galloni
Antonio Galloni - Februar 2022
-
Beskrivelse
-
Producent
-
Oprindelse
Beskrivelse
Årgang |
2019
|
Land |
Frankrig
|
Region |
Bordeaux
|
Distrikt |
Saint-Emilion
|
Producent |
Château Pavie Macquin
|
Vinmager |
Nicolas Thienpont & Stéphane Derenoncourt
|
Druer |
Merlot (78 %)
|
|
Cabernet Franc (20 %)
|
|
Cabernet Sauvignon (2 %)
|
Nettoindhold |
0,75
l
|
Lukkeanordning |
Naturkork
|
Produktionsform |
HVE (Haute Valeur Environnementale)
|
Alkoholprocent |
14,4 %
|
Restsukker |
1,5 g/l
|
Fadlagret |
Ja
|
Varenr.: |
218892 |
Producent
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.
Distrikt
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.
Château Pavie-Macquin, 1 Peygenestau, 33330 Saint-Émilion, Frankrig
True
Château Pavie Macquin
Château Pavie-Macquin, 1 Peygenestau, 33330 Saint-Émilion, Frankrig