Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
A generous and abundant nose full of fruit and aromatic intensity followed by a gorgeous mouthfeel showcasing fruit density and concentration wrapped up in soft, velvety-smooth tannins. Just so much depth but also refinement here, it feels well made with just the right amount of fruit, toasty spice, tannins, freshness and acidity. The overall structure is gently framing all the elements - big and bold but quietly confident. The tannin impact is also enjoyable giving a feeling of approachability despite the long life ahead. Just superb - one of the best in 2019. Georgina Hindle - Januar 2022
Robert Parker - The Wine Advocate97Robert Parker - The Wine Advocate
William Kelley - April 2022
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider98Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
Jeff Leve - Marts 2022
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Beskrivelse
Jean-Louis og Anne-Marie Charmolüe kastede håndklædet i ringen i foråret 2006, da det stod klart at ingen af deres børn ønskede eller evnede at løfte arven. Hermed sluttede et af de mest stabile ejerford i Bordeaux's nyere historie.
Slottet blev købt af brødrene Martin og Olivier Bouygues, som havde tjent deres penge på byggeri og telekommunikation, og de har haft overskud til også at fokusere på den miljømæssige side af driften. Således er der opsat solceller og installeret geotermiske pumper til at opvarme eller afkøle bygningerne efter behov, og lige nu har man iværksat et program for vandbesparelse.
På den vinøse side hentede man Jean Delmas fra Haut-Brion til at stå i spidsen i kælderen, og han var i de første år en vigtig brik i den første reformation af Montrose. I dag er det imidlertid Hervé Berland, der sidder for bordenden ved smagningerne omkring årsskiftet, når det skal besluttes hvorledes første og anden vinen skal sammenstikkes og hvilket forhold, der skal være mellem de to.
Chateau Montrose har indtil for nylig rådet over 65 ha. i et stort samlet parcel næsten identisk med det, der blev tilplantet da slottet kom til verden tilbage i 1820'erne. I 2010 købte Martin og Olivier Bouygues imidlertid yderligere 22 ha. fra Thierry Gardinier på det tilstødende Phélan-Ségur, og de bedste parceller fra dette køb er nu en del af Le Grand Vin.
De oprindelige 65 ha. er tilplantet med 60 % Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 6 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot med en tæthed på 9.000 vinstokke pr. ha. Høstet er manuel, og udføres hvert år af de sammen familier, som i mere end 40 år er kommet kørende fra en lille landsby i Andalusien. Druerne høstes sektionsvis med en sortering allerede under plukningen og igen ved rystebordet efter afstilkningen.
Vinen gærer i rustfrit stål med adskillige daglige overpumpninger og overstår herefter den malolaktiske gæringen i stålet inden den endelige assemblage foretages og vinen hældes på fad i januar. Førstevinen ser herefter 16 til 18 måneder i 60 % nye fade og 40 % fade der har været brugt 1 gang, mens 2. vinen La Dame de Montrose (opkaldt efter Yvonne Charmolüe, der ejede og styrede slottet fra 1944 til 1960) må "nøjes" 12-14 måneder i 20 % nye fade og 80 % fade der har været brugt 1 eller 2 gange tidligere.
Vinene omstikkes på traditionel vis hver 3. måned og aftappes herefter på flaske efter en forudgående klaring med friske æggehvider.
Læs mere
Årgang
2019
Land
Frankrig
Region
Bordeaux
Distrikt
Saint-Estèphe
Producent
Château Montrose
Vinmager
Vincent Decup
Druer
Cabernet Sauvignon (64 %)
Merlot (30 %)
Cabernet Franc (5 %)
Petit Verdot (1 %)
Nettoindhold
0,75
l
Lukkeanordning
Naturkork
Produktionsform
Konventionel
Alkoholprocent
14,4 %
Restsukker
1,5 g/l
Fadlagret
Ja
Lagring
18-20 måneder på fad. 60% nye.
Forventet holdbarhed
30-40 år fra høståret.
Varenr.:
218545
Producent
Jean-Louis og Anne-Marie Charmolüe kastede håndklædet i ringen i foråret 2006, da det stod klart at ingen af deres børn ønskede eller evnede at løfte arven. Hermed sluttede et af de mest stabile ejerforhold i Bordeaux's nyere historie.
Slottet blev købt af brødrene Martin og Olivier Bouygues, som havde tjent deres penge på byggeri og telekommunikation, og de har haft overskud til også at fokusere på den miljømæssige side af driften. Således er der opsat solceller og installeret geotermiske pumper til at opvarme eller afkøle bygningerne efter behov, og i 2015 fulgte et program for vandbesparelse.
På den vinøse side har man hentet Jean Delmas fra Haut-Brion til at stå i spidsen i kælderen, og det er i dag ham, der sidder for bordenden ved smagningerne i november og december, når det skal besluttes hvorledes første og anden vinen skal sammenstikkes og hvilket forhold, der skal være mellem de to.
Chateau Montrose har indtil for nylig rådet over 65 ha. i et stort samlet parcel næsten identisk med det, der blev tilplantet, da slottet kom til verden tilbage i 1820’erne. I 2010 købte Martin og Olivier Bouygues imidlertid yderligere 22 ha. fra Thierry Gardinier på det tilstødende Phélan-Ségur, og det er endnu uvist hvorledes dette vil komme til at præge de fremtidige vine fra Montrose.
De oprindelige 65 ha. er tilplantet med 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 6% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot med en tæthed på 9.000 vinstokke pr. ha. Høstet er manuel, og udføres hvert år af de sammen familier, som i mere end 40 år er kommet kørende fra en lille landsby i Andalusien. Druerne høstes sektionsvis med en sortering allerede under plukningen og igen ved rystebordet efter afstilkningen.
Vinen gærer i rustfrit stål med adskillige daglige overpumpninger og overstår herefter den malolaktiske gæringen i stålet inden den endelige assemblage foretages og vinen hældes på fade i januar. Førstevinen ser herefter 16 til 18 måneder i 60% nye fade og 40% fade der har været brugt 1 gang, mens 2. vinen La Dame de Montrose (opkaldt efter Yvonne Charmolüe, der ejede og styrede slottet fra 1944 til 1960) må "nøjes" 12-14 måneder i 20% nye fade og 80% fade der har været brugt 1 eller 2 gange tidligere.
Vinene omstikkes på traditionel vis hver 3. måned og aftappes herefter på flaske efter en forudgående klaring med friske æggehvider og en let filtrering.
Læs mere
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.