Château Lynch-Bages har siden januar 2017 været lukket for besøgende på grund af omfattende renoveringer, men alligevel er omgivelserne et hot spot ikke bare i Pauillac, men i hele Bordeaux.
Fra en start på nærmest bar mark i 1936 hvor over halvdelen af vinmarkerne var omlagt til kartoffelproduktion har familien Cazes gennem 3 generationer forvandlet den lille flække Bages et pulserende smørhul med eget bageri, charcuteri, vinbar, brasserie, **Michelin restaurant og et hotel, som nu er en del af Relais & Château, der som bekendt også tæller Falsled Kro.
Og nå ja, så er der jo også lige den altid pålidelige Le Grand Vin fra Château Lynch-Bages, som siden 1950'erne har holdt niveau og begejstret flere generationer af vinelskere rundt omkring i hele verden. Og sådan er det også med 2017-årgangen som sikkert for altid vil komme til at stå i skyggen af 2016, men ikke desto mindre har begavet os med stribevis af klassiske vine. Flere eksperter kategoriserer 2017'erne som opgraderede 2014'nere og samme eksperter har alle Lynch-Bages med i den håndfuld af slotte, der performer finest i årgangen.
På Lynch-Bages var frosten noget man hørte om, ikke noget man oplevede. Ligesom de fleste andre i Pauillac blev man forskånet takket være Gironde-floden og efter dage med ustadigt vejr kunne man den 18. september i rimeligt sensommervejer indlede årets kampagne. Det tog João Tito og hans omkring 50 portugisiske høstarbejdere 4 dage at plukke Merlot og andre 8 at plukke Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot og allerede den 30. september var de sidste druer i hus.
Efter alle stilke var fjernet foretog man en ekstra sortering af druerne inden de blev let knust og forsvandt op i det store batteri af temperaturregulerede rustfri ståltanke. Her varede gæringen i gennemsnit 3 uger og allerede i slutningen af november kunne Nicolas Labenne og Jérôme Le Roux endnu engang sammenstikke en Grand Vin, som igen rummede elementer af den flamboyante charme, som er adelsmærket for Château Lynch-Bages. Det blev til 18 måneder i fadene (75% nye) hvor vinen blev klaret med friske æggehvider undervejs og til sidst filtreret ganske let inden aftapningen på flaske.
Som det ses er vinen blevet smukt bedømt og også Jeff Leve fra The Winecellar Insider meldte sig ind i heppekoret, da han smagte vine i maj 2020: "A super effort for the vintage, the wine offers ample concentration, round, ripe tannins and big, juicy bite of sweet, fresh Cabernet grapes. Classic in style, with a nice dusty complexity in the texture in the finish, if you can hold off for 7-9 years, this is going to pay big dividends."