Château Larrivet-Haut-Brion var oprindeligt det af Haut-Brion slottene, som formåede at rivaliserede Château Haut-Brion. Siden gik det stejlt ned ad bakke, og det var først i 1987 da Christine og Philippe Gervoson købte slottet for de midler, de havde opsparet i Société Andros (ved salg af marmelader især under navnet "Bon Maman"), at udviklingen vendte.
Siden er der investeret enorme summer i moderniseringer og den kendte vinmager Michel Rolland har i en lang periode været tilknyttet som konsulent for at profilere vinene i en mere imødekommende retning. Og her godt 30 år senere er Larrivet-Haut-Brion ved at genvinde fordums styrke, om end den endnu ikke helt rivaliserer sin berømte navnebror.
Vinen er den fine 2016-årgang fremstilles på 56% Cabernet Sauvignon, 38% Merlot og 6% Cabernet Franc. Drueklaserne afstilkes og dobbeltsorteres hvorefter de 3 druesorter gærer hver for sig i rustfrit stål og æggeformede ler tanke. Herefter sammenstikkes den endelige vin som herefter modner i 16 måneder på fade, hvoraf 33% var nye i 2016 mod normalt helt op til 70%. Vinen er klaret med friske æggehvider og tappet på flaske uden yderligere efterbehandling.
Resultatet er en mørk, intens vin som nærmest skal lokkes ud af hulen med karafler, store glas og tålmodighed. Stor distrikts typicitet og en imponerende aromatisk dybde, som venter på at blive forløst. Cedertræ, grafit og røg og omme bagved en charmerende kerne af vibrerende frugt, som tøvende titter frem. Spændende og en lille smule viltert.