Den nu pensionerede Robert Parker ramte plet, da kan kaldte Lafleur for “one of the most distinctive, most exotic, and greatest wines – not only in Pomerol, but in the world", og det var endda før Baptiste og Julie Guinaudeau fandt sig til rette, og nu leverer på det hidtil højeste niveau, nogen har smagt fra denne ikoniske plet på Pomerol ’s berømte centrale plateau.
Château Lafleur har leveret en perlerække af vine i det nye millennium, og slottet har ubesværet spadseret fra det ene højdepunkt til det næste. Således tilhører vinene fra 2000, 2001, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2012, 2014 og 2015 alle den ypperste flok ikke bare i Pomerol, men i hele Bordeaux, og nu kommer så denne 2016'er, som måske trumfer dem alle!
Kast et blik på det alt for fyldige udvalg af referencer, som vi har valgt at bringe. De taler deres tydelige sprog. Château Lafleur 2016 er enestående, men desværre også en vin, der sælges til priser, som overstiger det som slottene, der var så heldige at havne i førte Cru op til verdensudstillingen i 1855, forlanger. Kun Petrus og Le Pin hænger på her!
Prisen står i diametral kontrast til fraværet af et egentligt slot og den afslappede slipsfri facon, som Baptiste og Julie Guinaudeau tager imod med, og bliver man inviteret med en tur ud blandt vinstokkene, som blot fylder, hvad der svarer til 5 fodboldbaner, fatter man ikke, at dette skulle være planetens epicenter for den ligeværdig alliance mellem druerne Merlot og Cabernet Franc. Ikke desto mindre er det sådan, at det er blevet!
På Château Lafleur er det det samme team, som har hands on fra de første knopper brister og frem til vinstokkene igen er beskåret, bundet op og saftspændt venter på endnu et forår. Her bliver ingen fremmede daglejere under høsten, fordi druerne skal plukkes af de samme hænder, som har nurset dem hele året. Og i stedet for bare at klippe klaserne ned i plastikbakkerne fra en ende af, har manden med saksen (m/k) mandat til overspringshandlinger og vende tilbage et par dage senere.
Høsten på Château Lafleur er angiveligt den mest minutiøse i hele Bordeaux!
Trods det seriøse arbejde i vinmarken sker der endnu en sortering foran den beskedne kælder, hvorefter alle stilke fjernes inden gæringen, der sættes i gang i 12 små (3.000-8.000 liters) betonfade parcel for parcel uden tilskud af fremmede gærstammer. Herefter modner vinen i en blanding af næsten nye fade (som i 6-8 måneder er blevet "afrettet" på Château Grand-Village året før) og fade, som tidligere har været brugt en enkelt gang på Lafleur. Vinen er modnet 15 måneder med en klaring med friske æggehvider midtvejs, og derpå sammenstukket og tappet uden filtrering i april 2018.
If you're seeking a wine that lease you speechless, look no further. Combining power with richness, creamy tannins, waves of ripe, decadent, black and red plums and cherry sensations, this is off the hook. What makes 2016 Lafleur so good is its uniqueness of character. The wine is sensuous, but not overtly so. The wine is powerful, but not heavy. It is the countless layers of red fruits that keeps on coming making you take that second glass, to decide if this is really that good. The knock out punch comes from the unique exotic character with its kinky red fruits. You will need the funds of a multi-millionaire to buy this wine. But if you have the disposable income, or have friends that do, this is a legend in making.
Jeff Leve - September 2019