Château Larrivet-Haut-Brion var oprindeligt det af Haut-Brion slottene, som formåede at rivaliserede Château Haut-Brion. Siden gik det noget ned ad bakke, og det var først i 1987 da Christine og Philippe Gervoson købte slottet for de midler, de havde opsparet i Société Andros (ved salg af marmelader især under navnet "Bon Maman"), at udviklingen vendte.
Siden er der investeret enorme summer i moderniseringer, og den kendte vinmager Michel Rolland har i en lang periode været tilknyttet som konsulent for at profilere vinene i en mere imødekommende retning. Og her godt 30 år senere er Larrivet-Haut-Brion ved at genvinde fordums styrke, om end den endnu ikke helt rivaliserer sin berømte navnebror.
Vinen er i 2019-årgangen fremstilles på 65% Cabernet Sauvignon, og bare 20% Merlot og 15% Cabernet Franc. Drueklaserne afstilkes og dobbeltsorteres hvorefter de 3 sorter gærer hver for sig i rustfrit stål og ægformede ler tanke. Herefter sammenstikkes den endelige vin som herefter modner i 16 måneder på fade, hvoraf mere end 70% efterhånden fornys hvert år. Vinen er herefter klaret med friske æggehvider og tappet på flaske uden yderligere efterbehandling.
Resultatet er en mørk, kraftig vin, med stor distrikts typicitet og en charmerende kerne af vibrerende frugt domineret af hindbær, kirsebær og store mørke blommer som allerede har overhalet pibetobakken, espressokaffen og de andre dejligt parfumerede krydderier fra den intense, men vel afstemte fadbehandling. Tanninerne er finkornede og så imødekommende, at det allerede nu er en fornøjelse at skænke vinen. Især hvis den får en halv time på karaffel inden serveringen.
Prøv den til et let sprængt grillet andebryst en confiteret andehals farseret med hjerte, kråse og artiskok samt en intens andesky.