Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
Robert Parker - The Wine Advocate95Robert Parker - The Wine Advocate
Robert M. Parker Jr. - Maj 2011
Vinous by Antonio Galloni93Vinous by Antonio Galloni
Neal Martin - Februar 2018
Jancis Robinson18/20Jancis Robinson
Jancis Robinson - Maj 2009
Wine Spectator92Wine Spectator
James Molesworth - December 2015
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Beskrivelse
La Fleur-Pétrus var det andet slot, som Établissements Jean-Pierre Moueix i Liburne købte, da de i 1953 begyndte at udvide deres grossist virksomhed til også at omfatte egentlig vinproduktion. I dag ejer og bestyrer familien en imponerende portofølge af primært venstrebredslotte, og med navne som Château La Clotte og Magdelaine i Saint Emilion og Trotanoy, Lagrange, Lafleur, Lafleur-Gazin, La Fleur-Pétrus og ikke mindst selveste Petrus på cv'et er det ikke uden grund at familien Mouiex tituleres "kongerne af Pomerol".
Fire år efter købet blev Bordeaux ramt af den værste frost i nyere tid, og de fleste af vinstokkene på Lafleur-Petrus gik til og måtte genplantes, og dette tyngede slottes ry op gennem 60'erne og begyndelsen af 70'erne. Siden er vinens omdømme og popularitet blot blevet ved med at vokse, og hvad vinen måtte savne i koncentration i relation til naboerne Petrus og Lafleur, vinder den i finesse og delikatesse.
De 9 ha. på Pomerol plateauet er beplantet med i omegnen af 80% Merlot og 20% Cabernet Franc.. Druerne håndhøstes og sorteres forud for gæringen, der sker på traditionel vis i cementtanke hvorefter vinen modner i den lille kælder, som tidligere tilhørte Le Gay, men som blev en del af La Fleur-Pétrus, da den aldrende Marie Robin solgte dette lille sted i 1994, for at familien kunne bevare kontrollen over den "ægte" Lafleur. Vinen modner 18 til 20 måneder på fad (50 % nye), men forholdene er så beskedne, at fadene efter det første år køres ind på Moueix's lager i Libourne, hvor vinen modner færdig og senere tappes, således at der bliver skabt plads til den næste årgang ude på "slottet".
Neal Martin, der nu arbejder sammen med Anntonio Galloni på Vinous var begejstret da han smagte vinen da BI Fine Wine Merchant Redefined i februar 2018 inviterede til deres årlige "det bedste fra Bordeaux 10 år senere". Han noterede: "The 2008 La Fleur-Pétrus has a floral bouquet with pressed rose petal and iris scents embroidered into the blackberry and raspberry fruit, hints of truffle emerging with time. I love the delineation and freshness here. The palate is ripe and concentrated on the entry with layers of ripe redcurrant, cranberry jus and white pepper. There is real density to this La Fleur-Pétrus – one of the hidden gems of the vintage?"
Læs mere
Årgang
2008
Land
Frankrig
Region
Bordeaux
Distrikt
Pomerol
Producent
Château La Fleur-Pétrus
Vinmager
Arnaud de Lamy & Team
Druer
Merlot (94 %)
Cabernet Franc (6 %)
Nettoindhold
0,75
l
Lukkeanordning
Naturkork
Antal flasker produceret
41000
Produktionsform
Konventionel
Alkoholprocent
13,5 %
Restsukker
1,5 g/l
Indeholder sulfitter
Ja
Fadlagret
Ja
Lagring
18-20 måneder på fad. 40-50% nye.
Forventet holdbarhed
25-30 år fra høståret.
Varenr.:
131677
Producent
La Fleur-Pétrus var det andet slot som Établissements Jean-Pierre Moueix i Liburne købte, da de i 1953 begyndte at udvide deres grossist virksomhed til også at omfatte egentlig vinproduktion. I dag ejer og bestyrer familien en imponerende portofølge af primært venstrebredslotte, og med navne som Château La Clotte og Magdelaine i Saint-Emilion og Trotanoy, Lagrange, Lafleur, Lafleur-Gazin, La Fleur-Pétrus og ikke mindst selveste Petrus på cv'et er det ikke uden grund at Mouiex tituleres "kongen af Pomerol".
Kort efter købet blev Bordeaux ramt af den værste frost i mands minde, og de fleste af de gamle vinstokke på Lafleur-Petrus gik til og måtte genplantes hvilket tyngede slottes ry op gennem 1960’erne og langt op i 1970’erne. Siden er vinens omdømme og popularitet blot blevet ved med at vokse og hvad vinen måtte savne i koncentration i relation til naboerne Petrus og Lafleur vinder den i subtil finesse og enestående delikatesse.
Det oprindelige La Fleur-Pétrus var på godt 10 ha., men i 1994 kom der 4 ekstra ha. da den aldrende Marie Robin solgte en del af Le Gay for at familien kunne bevare kontrollen over det "ægte" Lafleur og i 2012 fulgte yderligere 4 ha. da det lykkedes at købe Chateau Guillot fra Cliquot-familien.
Det moderne La Fleur-Pétrus dækker således i dag godt 18 ha. som er tilplantet med 91% Merlot, 6% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot. Ekspansionen har betydet, at de fysiske rammer på La Fleur-Pétrus blev for små og siden 2013-høsten er vinen blevet fremstillet på det nærliggende Château Hosanna hvor faciliteterne også er mere tidssvarende. En del af fadlagringen sker dog stadig i den gamle kælder på La Fleur-Pétrus som nu under høsten fungerer som Moueix-familiens meget travle kommandocentral.
Læs mere
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.
Distrikt
Pomerol ligger på højre bred af Dordognefloden i Libournais. Appellationen dækker ca 800 ha relativt uniformt og fladt land. Den sydvestlige del er en smule mere sandholdig end den østlige del, som er rig på ler. Længst mod øst grænsede til St. Emilion findes en særlig jernholdig ler, "Crasse de fer", og netop i dette område findes tre af appellationens højst estimerede slotte, Petrus, Lafleur og Le Pin. Merlot er den dominerende druesort, og hvis der indgår andre druer er det som regel Cabernet Franc eller i endnu mindre grad Cabernet Sauvignon. Vinene er kendt for både at være charmerende og imødekommende som unge men også, særligt fra de bedre producenter, at kunne udvikle over mange år i flasken. Pomerol har ingen officiel klassifikation af appellationens producenter og dækker udelukkende rødvin.