Ydmyg, autentisk, afslappet og ikke mindst charmerende hvid Bordeaux fra det - på trods af alt det hype der er omkring druen Sauvignon Blanc - stadig upåagtede Entre-deux-Mers distrikt, og her endda fra en vingård bare 4 kilometer fra Garonne-floden og yderligere kun et par kilometer fra Château Smith Haut Lafitte, Château Larrivet Haut-Brion og de andre verdensberømte slotte i Pessac-Léognan. Ikke fordi vinene tåler direkte sammenligning, men det er bare forunderligt at tænke på hvorledes næsten det samme terroir changerer i prestige og deraf afledt hvorledes midlerne til at producere fremragende vine bliver skævt fordelt.
Nå, Jean Guéridon har affundet sig med sin skæbne og klager ikke over at hans Château Haut-Pougnan befinder sig lige uden for rampelyset. Tværtimod lægger han en ære i at producere nogle rene og vellavede vine som han i modsætning til så mange andre ikke har nogen problemer med at afsætte til en stor og trofast kundekreds. Så her handler det ikke om salg til fancy restauranter eller om eksport for den sags skyld. Jean Guéridon ville sikkert klare sig fint uden, men ikke desto mindre er han stolt over, at eksport og restaurantsalg, efter en vedvarende regn af medaljer, nu også er del del af agendaen.
Der er tale om både manuel og maskinel høst fra forskellige parceller mellem slottet og Garonne og der sker en soignering af klaserne inden de ryger i den pneumatiske presse. Herefter traditionel vinfremstilling med kold bundfældning inden en gæring i Thermo reguleret rustfrit stål, som hjælpes på vej af tilsætte gærstammer hvis den naturlige gær ikke rigtige vil spise det sidste sukker. Herefter undertrykkes den malolaktiske gæring og efter bare 3-4 måneders modning i de (udendørs) tanke stabiliseres, filtreres og tappes vinen.
"In this village of barely 400 souls, the owners of Château Haut-Pugnan, Jean-Bernard and Jean Guéridon, invite you to taste the fruit of the work done in their vineyards. The vineyards stretch out on the slopes of the right bank of the Garonne, on superb clayey-limestone and gravelly soils. An intense nature that produces red wines that reflect the trilogy of Bordeaux grape varieties (Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 40% and Cabernet Franc 10%) and white wines (Sauvignon 70%, Semillon 25% and Muscadelle 5%)." Petit Futé Travel Guide 2022