Château Ducru-Beaucaillou er synonym med den betydningsfulde Borie familie, som købte slottet i ynkelig forfatning tilbage i 1941. Herefter påtog Francis Borie sig den monumentale opgave at renovere stedet og bringe vinen op blandt de ypperste i Saint Julien. Arbejdet blev overtaget af hans søn, Jean-Eugène, der med stor succes styrede ejendommen gennem anden halvdel af det 20. Århundrede, og da Jean-Eugène døde i 1998 stod sønnerne François-Xavier og Bruno klar til at videreføre traditionerne. Chateau Ducru-Beaucaillou er dermed et af de få slotte, der har formået at forblive i samme families eje i 3 generationer.
Vinmarkerne strækker sig næsten ned til Gironde-floden, og ligger mellem Beychevelle i nord og Latour i kommunen Pauillac mod syd. Selvom ejendommen er på 215 hektar, er det kun de 49 hektar, der er tilplantet med vin. Her er der så til gengæld hele 10.000 planter pr. hektar fordelt på 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot samt til sammen 10% Cabernet Franc og Petit Verdot, som ikke længere spiller nogen større rolle i førstevinen og her i 2011 slet ikke er kommet med.
Vinene fra de forskellige parceller gærer hver for sig, og når gæringen er forbi pågår omfattende smagninger med henblik på at sammenstikke den endelige vin, som efterfølgende modner de klassiske 18 måneder på fade købt hos hele 7 forskellige bødkere, og normalt er 60-80% af fadene nye hvert år. I 2017 er det imidlertid anderledes. Vinen er modnet på 100% nye fade!
Som det ses er de internationele anmeldere begejstrede. Blandt andet skriver Antonio Galloni som vel er vor tids mest velbevandrede Bordeaux ekspert: ”Along with Beychevelle, Ducru is the most flamboyant wine in Saint-Julien.” og James Suckling kalder slet og ret vinen for ”One of the stars of the vintage.”