Château du Tertre endte i 5. Cru, da hierarkiet blev fastlåst tilbage i 1855, og slottets imponerende enkeltmark på knap 53 ha. er en af de største i hele Medoc og begunstiget med et 3-5 meter dybt gruslag, og nok så spændende: Det er nøjagtig den samme vinmark, som slottet høstede sine druer fra tilbage i 1855. En sjældent set og respektindgydende kontinuitet!
Efter mange år med dalende kvalitet, blev skuden for alvor vendt, da hollænderen Eric Albada Jelgersma købte det 100 år gamle slot i 1997. Massive investeringer og ikke mindst ansættelsen af den administrerende direktør Alexander van Beek har langsomt, men stødt givet gevinst. Van Beek startede med at sælge alle høstmaskinerne og gå tilbage til den manuelle, og i 2008 satte han gang i den stadigt rullende konvertering til biodynamik, som efterhånden praktiseres på 55% af det tilplantede areal.
Vinen er i den fremragende 2015 årgang skabt på 70% Cabernet Sauvignon og 10% hver af druerne Cabernet Franc, Petit Verdot og Merlot fra slottets ældste stokke. Vinen gærer i en blanding af traditionelle oprejste egefade og rustfrit stål, og når gæringen er overstået løber vinen uden brug af pumper ned til fadene i kælderen, hvor vinen modner i 16 måneder i op til 50% nye fade med 4 om stikninger undervejs, inden den til sidst klares med æggehvider og tappes på flaske.
Resultatet er en frydefuld Margaux, som særligt vil behage yndere af den modne frugt stil med fylde og flæsk på sidebenene. Vinen åbner med intense noter af solbær og brombær samt lidt røde blommer inden de underliggende blide toner af røg, cigarkasse, lakrids, vanilje og høvlspåner blander sig og skaber fest i glasset. Derpå herlig ren på paletten med god spænding, dybde og vitalitet, velafrundede tanniner, velafbalanceret syre.
En herlig vin som placerer Du Tertre solidt i gruppen af 5. Cru-slotte, der leverer over sin klassifikation. Server den til for eksempel Boeuf Wellington eller sprængt duebryst med peberrodssauce.