Med god hjælp fra den berømte konsulent Michel Rolland og det team, der også står bag vinene fra Clos du Clocher og Château Bonalgue i Pomerol, lykkes det for Château du Courlat at producere en af de bedste og mest stabile vine i hele Lussac-Saint-Emilion.
Hovedrollen indtages af druen Merlot, der høstes maskinelt fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 23 år. Druerne sorteres en første gang, mens de stadig befinder sig ombord på høstmaskinen og endnu engang, når de bevæger sig hen over det vibrerende bord, der stilles op ved indgangen til kælderen.
Herefter gærer vinen i cement og rustfrit stål med daglige overpumpninger i 3-4 uger hvorefter den presses og modner i 12 måneder halvt i cement og halvt i brugte fade. Herefter sammenstikkes den endelige vin som klares, filtreres og tappes på flaske.
Resultatet er en fint duftende vin med elegante associationer til jordbær og solbær. Den er sympatisk tør, blød og veloplagt i munden, og efter nogen tid i glasset folder den sig fint ud og virker stadig mere saftrig og charmerende.
Et intelligent alternativ til alle de tunge bredbugede vine, og qua sin friske syre en indlysende ledsager til de mere intense retter eller forskellige udskæringer af svin, lam og okse med fedtmarmorering.