Dette er en vin som kommer med stor selvtillid, så her behøver vi ikke grave særlig dybt for at finde superlativerne frem. Vi bliver ligesom hjulpet godt på vej, og skal blot dreje flasken en smule for at lære, at dette er den ikoniske top Cuvée fra Georges Vigouroux, som har fået navnet "WOW". Det eneste en af Frankrigs førende vinskribenter kunne finde på at sige, da han smagte vinen første gang, og siden har vinen forsvaret sin position som den mest perfektionistiske Malbec vine fra Cahors distriktet.
Vinen er resultatet af det på overfladen lidt underlige joint venture mellem vinmageren Bertrand Gabriel Vigouroux og så hans amerikanske kollega Paul Hobbs. Kradser man lidt i Paul Hobbs CV bliver det underlige imidlertid erstattet af det naturlige. Paul Hobbs havde hands on, da Opus One i sin tid blev til virkelighed og via Mondavi endte han i Argentina, hvor han blandt andet var med til at skyde Bodega Catena Zapata af sted mod stjernerne og siden blev konsulent for en snes andre Bodega ‘er. Blandt andet Viña Cobos i Perdriel distriktet, hvor Bertrand Gabriel Vigouroux møder ham, da han i 2008 rejse til Argentina for at finde ud af, hvad det var de kunne med drue Malbec i Mendoza, og hvad det helt åbenbart var, de havde glemt i Cahors. Bertrand inviterede Paul Hobbs til Frankrig, og da de to gik godt i spænd med hinanden endte de med at lancere det fælles projekt "Crocus", og så denne Cuvée Icône WOW, som i den grad sparker til myten om, at Cahors er lidt støvede, sorte vine, der helst skal ligge ned i årtier før de kan drikkes.
Der ikke tale om en enkeltmarks vin og ej heller tale om tudsegamle vinstokke, men derimod om frugten fra nogle udvalgte pletter blandt de 60 ha., som Haut-Serre disponerer over. Det drejer sig om pletter hvor det har vist sig at jordbunden er særlig rig på de såkaldte Kimmeridgian kalksten, men de er ikke valgt på baggrund af jordbundsanalyser, men derimod ved at Paul Hobbs og Bertrand spadserede rundt og smagte på druerne.
Høsten er manuel med en soignering af klaserne inden de lægges i små plastkasser og køres op til vingården hvor der sker endnu en sortering inden alle stilke fjernes og druerne knuses. Herefter får mosten/massen lov til at udvikle den aromatiske kompleksitet i 3-4 dage inde gæringen uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Vinen modner herefter i 24 måneder i nye fade fra Tronçais, Vosges og Nièvre med klaring med friske æggehvider i god tid inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes uden filtrering.
24 måneder på nye fade er ikke længere hverdagskost ret mange steder, slet ikke i Cahors, og selvom vinen nu har været tappet i et par år er de komplekse noter fra det fornemme træ stadig så markant at vinen bestemt skal op i en karaffel og også gerne have en ordentlig rystetur inden den skænkes i familiens fornemste glas. Gerne så store at de kan rumme hele flasken, hvis det skulle være. Så sker der det lille mirakel at den modne mørke frugt langsomt pibler frem og omfavner fadene på en ganske betalende måde. Her er violer, mynte, kakao, eukalyptus og brombær og selvom det er intenst, er det ikke voldsomt takket være elegante tanniner. Storslået, og lidt tankevækkende at de stolte franskmænd nu må tage ved lære af den (ikke længere helt) nye verden.