Château Cantemerle har, lige siden Groupe SMABTP (Les Mutuelles d'Assurance du Bâtiment et des Travaux Public) købte slottet for 25 millioner franc i 1981 og iværksatte et imponerende revitaliserins- og ekspansionsprogram, befundet sig på en af de længst varende stædigt opadgående kurver i Bordeaux. Og i det nye millennium har slottet under Philippe Dambrine og Pascal Berteaus kyndige ledelse gang på gang produceret dejlige vine med et for medlemmerne af 1855-klassifikationen bemærkelsesværdigt forhold mellem pris og kvalitet.
Alle stilke fjernes, når druerne ankommer til Les Chais og bliver fulgt af en manuel sortering inden knusningen og gæringen i den imponerende forsamling af 24 koniske træfade, 10 rustfri ståltanke og 7 cementtanke, der i størrelse varierer 10.000-18.000 liter. Den frugt der ventes at blive til Le Grand Vin gærer primært i de gamle store træfade og modner efterfølgende 12 måneder på 225 liters barrique. Herefter sammenstikkes den endelige vin i de gamle træfade og får herefter lov til at samle sig i mindst 4 måneder inden den klares og tappes på flaske uden, eller med kun en let filtrering.
Nydes den nu bør den dekanteres og efterfølgende må man frem med de store glas før den opdager, den er kommet til verden. Langsom flere og flere blomster, tobak og krydrede røde frugter så man fornemmer at alting nok skal blive godt. Mellemfyldig og løftet af lyserøde bær, der finder støtte i den delikate vaniljesødme fra fadene inden vinens friske syre forlanger at der kommer mad på bordet.
I Bordeaux er det ikke usædvanligt at de røde vine serveres svale sammen med fisk og skaldyr. Prøv den for eksempel sammen med braiseret lammeskank som serveres i sin egen reducerede sky sammen med sauterede blå- og venusmuslinger. citron croutoner og persille aïoli.