Château Cantemerle har lige siden Groupe SMABTP (Les Mutuelles d'Assurance du Bâtiment et des Travaux Public) købte slottet for 25 millioner franc i 1981 og iværksatte et imponerende revitaliserins- og ekspansionsprogram befundet sig på en stædigt opadgående kurve, og i det nye millennium har slottet under Philippe Dambrine og Pascal Berteaus kyndige ledelse gang på gang produceret dejlige vine med et, for medlemmerne af 1855-klassifikationen, bemærkelsesværdigt forhold mellem pris og kvalitet.
Sådan er det også med vinen fra 2015-årgangen, hvorom den meget kompetente Jeff Leve fra The Wine Cellar Insider noterer: “With age, this should fill out and become as good, or even better than the sublime 2010!”
Alle stilke fjernes, når druerne ankommer til Les Chais og bliver fulgt af en manuel sortering, inden knusningen og gæringen i den imponerende forsamling af 24 koniske træfade, 10 rustfri ståltanke og 7 cementtanke, der i størrelse varierer 10.000-18.000 liter. Den frugt, der ventes at blive til Le Grand Vin, gærer primært i de gamle, store træfade og modner efterfølgende 12 måneder på barrique, hvoraf omkring 4% er nye. Herefter sammenstikkes den endelige vin i de gamle træfade og får herefter lov til at samle sig i mindst 4 måneder, inden den klares og tappes på flaske uden filtrering.
En charmerende, delikat og samtidig kraftfuld Médoc, som ligefrem oser af klasse og leverer alle de noter af modne solbær, violer, nelliker og tobak, som man kan forvente fra en fint fadlagret Cabernet Sauvignon-domineret Bordeaux.
I Bordeaux er det ikke usædvanligt, at de røde vine serveres svale sammen med fisk og skaldyr. Prøv den for eksempel sammen med braiseret lammeskank, som serveres i sin egen reducerede sky sammen med sauterede blå- og venusmuslinger. citron croutoner og persille aïoli.