Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 861,90
Château Cantegril 37,5cl
- 6 stk. 861,90
169,-
450,67 pr. l.
6 stk.
861,90
143,65 pr stk.
Spar 152,10
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
90
Cantegril delivers musk melon, warm apricots and crème caramel scents with nuances of orange blossoms, allspice and shaved almonds. Satiny textured with plenty of freshness lifting the citrus-laced sweetness, it finishes with great purity. Lisa Perrotti-Brown - Marts 2019
winedoctor by Chris Kissack
91-93
This frequently good-value wine has a characteristically beautiful purity, with a white peach, lychee and minty freshness, and a little vein of sandy, quartzy minerality to it as well. There follows a very supple palate, with a creamed fruit concentration, and a delightfully fresh backbone of acid. The overall style is lively, acid-bright, with an incisive middle of crystallised fruit. It culminates in a long, pithy, botrytis-bitter finish. This is good. Criss Kissack - April 2017
Jancis Robinson
16,5
A smoked-meat note on the nose – intriguing! Medium to full bodied with real lift and sprightliness. Super-clean and fresh. Very attractive even if not a long-distance runner. Jancis Robinson - April 2017
Beskrivelse
Med sin beliggenhed centralt på det berømte kalkholdige plateau i Haut-Barsac med udsigt til deuxième cruslottet de Myrat (som Château Chantegril på grund af arvestridigheder blev adskilt fra tilbage i 1854 og angiveligt derfor missede 1855-klassifikationen) og med vinmarker, der støder op til det mærkværdige Château Caillou, har Chantegril altid haft alle forudsætninger for at produceres fremragende søde vine. Slottet var da også fast inventar i alle udgaverne af Charles Cocks og Edouard Ferret respekterede referenceværk "Bordeaux and it’s Classified Wines by Order of Merit" (1874, 1881, 1886, 1893, 1898, 1908, 1922, 1929), og det allerbedste er at Dubourdieu-familien de sidste 20-25 år langsomt men sikkert har skruet op for ambitionerne.
Så glem alt om premier og deuxième cru-rangeringerne. Château Chantegril er en nydelse for dem, der ved bedre. En af de få u klassificerede ejendomme i Sauternes og Barsac det virkelig er værd at følge, og så er Chantegril stadig lidt af en hemmelighed.
Château Chantegril disponerer over 22 ha. på plateauet, men det er kun de 18, der er tilplantet med 65% Semillon og 35% Sauvignon Blanc, som er i produktion. Slottet har siden årtusindskiftet være på vej i en stadig mere bæredygtig retning og flager i dag en ”Haute Valeur Environnementale” på niveau 3 og senest har man også fået taget insektlivet i ed, således at den måde vinstokkene kultiveres på nu er "Certified Bee Friendly" (den er der ikke så mange der har endnu!).
Det er de samme erfarne drueplukkere, som høster på Château Doisy-Daëne, der over en periode på 3-5 uger går 3-6 gange gennem vinmarken for at sikre, at druer kommer i hus med optimale mængder af ædelt råd, og i det hele taget - og naturligt nok når nu ejerne er de samme - bliver vinen fremstillet med Doisy-Daëne som forbillede.
Klaserne soigneres en ekstra gang inden de presses og efter mosten har fået lov til at stå koldt og sætte sig (nogle gange i flere dage) fyldes den direkte på små fade som tidens trend foreskriver (25% af fadene er nye hvert år). Mosten forvandles herefter til vin og efter den første 3 måneder sammenstikkes den første cuvée efter smagninger af vinene fra de forskellige dele af vinmarken og fra de forskellige høsttidspunkter. Denne cuvée modner nu videre i 6-8 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes i rustfrit stål hvor den modner yderligere 9 måneder frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.
En elegant, mineralsk og charmerende Sauternes. Sød, men aldrig anmassende og altid med en fin underliggende nærmest friskhed, som formidler de sødmefyldte elementer på fornemste vis. Den smager godt lige så snart den frigives, men ved modning erstattes en del af friskheden langsomt af en forbavsende kompleksitet. Den bliver så at sige mindre vellystig, men til gengæld mere subtil. Begge udtryk er fascinerende, og det er spændende at være med på rejsen fra A til B.
Producent
Château Cantegril er et af de historiske slotte i Sauternes, og her har adskillige familier i århundreder været tilknyttet druerne verden.
Slottet kommer ind i den respekterede Dubourdieu familien, da Pierre Dubourdieu forelsker sig i og senere gifter sig med slottes ældste datter. Faderen André Mansencal står selv for produktionen frem til 1978, men herefter tager Pierre Dubourdieu over, og frem til sin død i 1999 når han at skabe en række ikoniske vine. I dag er det hans svigerdatter Florence og børnebørnene Fabrice og Jean-Jacques Dubourdieu, der viderefører de stolte traditioner på Château Cantegril og familiens andre vingårde.
Château Cantegril råder over 22 ha på det kalkholdige plateau Haut-Barsac, og selvom slottet ikke kom med i den officielle rangorden tilbage i 1855, er det frem til i dag altid blevet fremhævet nævnt blandt de bedste i Barsac.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter