Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Denis Dubourdieu Domaines, Château Reynon, 21 Route de Cardan, 33410 Beguey
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Château Cantegril råder over 22 ha på det kalkholdige plateau Haut-Barsac, og selvom slottet ikke kom med i den officielle rangorden tilbage i 1855, er det altid blevet talt med blandt de bedste i Barsac.
Vinmarkerne er tilplantet med 60% Sémillon og 40% Sauvignon og vinstokkene er gennemsnit er over 30 år gamle. Det er de samme erfarne drueplukkere, som høster på Château Doisy-Daëne, der sikrer at også Cantegril's druer kommer i hus på det optimale tidspunkt, og i det hele taget er vinen fremstillet med Doisy-Daëne som forbillede. Naturligt nok, fordi ejerne er de samme.
Druemosten forvandles til vin på små fade hvoraf ¼ fornys hvert år. Vinen modner 9 måneder hvorefter vinen sammenstikkes i rustfrit stål og først efter yderligere 9 måneders hvile aftappes på flaske.
En elegant og charmerende Sauternes. Sød, men aldrig anmassende og altid med en fin underliggende friskhed til at formidle de sødmefyldte elementer.
Vinen smager godt lige så snart den kommer i handelen, men ved lagring tilføres den en forbavsende kompleksitet. En alsidig dessertvin som skal serveres ved 7 til 9 grader.
Årgang | 2014 |
Land | Frankrig |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Sauternes |
Producent | Château Cantegril |
Vinmager | Denis Dubourdieu |
Druer | Semillon (92 %) |
Sauvignon Blanc (8 %) | |
Nettoindhold | 0,5 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 78000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,9 % |
PH-værdi | 3,48 |
Restsukker | 149,0 g/l |
Syreindhold | 4,82 g/l |
Svovlindhold | 47 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 9 måneder på fad (1/4 nye) fulgt af 9 måneder i rustfrit stål. |
Forventet holdbarhed | 3-10 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 10 - 12 °C |
Varenr.: | 136512 |
Château Cantegril er et af de historiske slotte i Sauternes, og her har adskillige familier i århundreder været tilknyttet druerne verden.
Slottet kommer ind i den respekterede Dubourdieu familien, da Pierre Dubourdieu forelsker sig i og senere gifter sig med slottes ældste datter. Faderen André Mansencal står selv for produktionen frem til 1978, men herefter tager Pierre Dubourdieu over, og frem til sin død i 1999 når han at skabe en række ikoniske vine. I dag er det hans svigerdatter Florence og børnebørnene Fabrice og Jean-Jacques Dubourdieu, der viderefører de stolte traditioner på Château Cantegril og familiens andre vingårde.
Château Cantegril råder over 22 ha på det kalkholdige plateau Haut-Barsac, og selvom slottet ikke kom med i den officielle rangorden tilbage i 1855, er det frem til i dag altid blevet fremhævet nævnt blandt de bedste i Barsac.
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.
Sauternes ligger syd for Bordeaux by i regionen Graves på Garonneflodens venstrebred. Den lille biflod, Ciron's, udløb i Garonne floden skaber optimale betingelser for udvikling af ædelråd, som er afgørende for produktionen af Sauternes. Semillon, Sauvignon BLanc og Muscadelle druer angribes under de rette klimatiske betingelser af svampen Botrytis Cineria, som perforerer drueskallerne og gør fordampning mulig. Druerne skrumper og smag og sukker koncentreres. Godt 1600 ha er inkluderet i appellationen og druerne må først høstes, når de har nået et sukkerindhold på min 221 g/l i mosten. Udbyttet er gennemgående lavt pga fordampningen og vinene, som altid er søde, lagres traditionelt på små fade. Slottene i Sauternes blev klassificeret i 3 klasser i 1855 med Ch Yquem som eneste slot i topkategorien Premier Cru Supérieur.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring