Château Beau-Séjour Bécot blev løftet tilbage i Premier Grand Cru Classé i 1996 og er i dag et af de mest stabile slotte i Saint-Emilion, som år efter år begaver os med intense alligevel elegante vine med masser af frugt og stor aromatiske finesse.
Slottet gemmer på en lang og spændende historie og i nyere tid lidt navneleg fordi skiftende ejere gerne har villet føre sig frem, og vi skal helt frem til 1979 før det vi i dag forbinder med Château Beau-Séjour Bécot bliver en realitet, da Michel Bécot, der i 1969 havde købt 9 ha. fra Château Beau-Sejour Fagouet (eller Chateau Beausejour som slottet også blev kaldt) besluttede at lægge det sammen med næsten naboen Château La Carte, som familien ejede i forvejen.
Parceller, der skifter ejere og slotte der piller i navngivningen, er bestemt ikke usædvanligt, men da det her skete samtidigt og uden INAO's godkendelse, var det en overtrædelse af Saint-Emilions klassifikations regler, og derfor blev Chateau Beau-Séjour Bécot degraderet fra Premier Cru Classé-klassifikation, da hierarkiet blev revideret i 1986.
Ejendommen har i dag efter endnu en (og denne gang uproblematisk) udvidelse med de 2,5 ha. der tidligere blev til La Gomerie et samlet areal på 22 ha., hvoraf de 17 ha. er tilplantet med efterhånden 45 år gamle vinstokke fordelt på 70% Merlot, 24% Cabernet Franc og 6% Cabernet Sauvignon. Høsten er manuel og klaserne soigneres inden alle stilke fjernes hvorefter der sker endnu en sortering drue for drue inden 4 dages koldgæring og selve gæringen i 80-100 hl. rustfri ståltanke. Den endelige cuvée sammenstikkes i januar, og herefter modner omkring 3/4 af vinen 16-18 måneder i 600 liters fade (50-80% nye afhængig af årgangen), mens den sidste 1/4 modner i store amfora brændt i ler.