Vincent Prunier er en af en række Pruniers, der holder til i Auxey-Duresses. Han startede i 1988 med bare 2 ha. som hans forældre, der ikke var i vinbranchen, havde arvet, og derfra har han med hårdt arbejde og en række aftaler funderet på gensidig respekt opbygget sit domaine, således at han i dag kontrollerer 13 ha. fordelt på hele 12 appellationer. Og den gode nyhed er, at hans livsværk vil blive videreført. Hans søn er blevet færdig med sine studier, og arbejder nu skulder ved skulder med sin far.
En af vinene er denne røde Chassagne-Monrachet, som er sammenstukket af frugt fra den højt beliggende Lieux-Dits En Pimont helt oppe på kanten af Bois de Chassagne samt frugt fra et par rækker med vinstokke på de fladere Lieux-Dits omme på den anden side af landsbyen.
Vincent er en af de mange, der ikke mener økologi at er den eneste vej frem mod større bæredygtighed og han følger derfor de lidt mere pragmatiske principper, der er formuleret i det franske HVE-manifest (Haute Valeur Environnementale). Han pløjer sine parceller for at tilskynde vinstokkenes rødder til at søge dybere ned og dermed fange flere facetter fra det terroir de står i og dermed i teorien en større kompleksitet i den endelige vin.
Høsten er manuel og på vingården sker der en soignering af klaserne inden alle stilke fjernes og druerne efter en let knusning får lov til at udvikle deres aromatiske kompleksitet forud for den egentlige gæring i beton. Den malolaktiske gæringen fuldføres inden vinen fylde på fade (ingen nye) og modner 10 måneder frem mod en let filtrering og sammenstik af den endelige cuvée, som tappes på flaske, når vinen har fået tid til at falde til ro.
En dejlig og stimulerende rød Bourgogne, som godt kan få en til at tænke på, hvorledes det lige skete, at Chardonnay fuldstændig kom til at tage førertrøjen på i Chassagne-Montrachet. Ganske saftig og med den fine friske kant, som er 2017-årgangens særlige gave til dem, der holder af elegant Pinot Noir.