Jean-Pierre Cornut, der oprindeligt er uddannet ingeniør og i en årrække arbejdede for Dassault-Aviation, kom hjem til gården i 1993 og har siden brugt sin viden fra sit fag til at implementere en række tekniske forbedringer i kælderen og trække produktionen i en mere bæredygtig retning, og i hele det nye millennium har pilen kun peget i en retning, og det er opad!
Jean-Pierre er således i dag kendt og respekteret som en af de mest perfektionistiske og detaljeorienterede vinmagere på hele Côte-de-Beaune. Det ses på bygningerne, det fornemmes i kælderen og det smages i vinene, hvor de hvide i enhver forstand glimter lige fra den indledende Aligoté og hele vejen op til den næsten uopdrivelige Grand Cru fra nogle få rækker med gamle vinstokke på Bâtard-Montrachet marken.
Her er det hans Chassagne-Montrachet fra Premier Cru marken La Romanée, der ligger helt oppe i skovkanten med udsigt ned over det meget større og mere kendte Morgeot kompleks, der er inddelt i ikke færre end 21 forskellige ”lieux-dits” og tilbydes af flere end 100 vinproducenter. Med bare 3,3 ha. er det lidt mere småt på La Romanée og egentligt er det meget enkelt: Med sine 0,27 ha. med op til 60 år gamle vinstokke forsøger Jean-Pierre hvert år i gemytlig kappestrid med Fontaine-Gagnard og Vincent Dancer at levere på et niveau, som adskillige af kommunens mindre ambitiøse producenter ikke formår at overgår med deres Grand Cru vine.
De få rækker med vinstokke kultiveres uden eller med meget beskeden anvendelse af herbicider, insekticider og fungicider og med hård beskæring af vinstokkene for at få den bedst mulige koncentration og kvalitet i frugten, og da klaserne igen i 2020 var noget nær perfekte, gik de nærmest fri af sortering inden de røg direkte i pressen. Herefter fulgte en kold prefermentering inden mosten blev forvandles til vin i rustfrit stål ved temperaturer, som aldrig oversteg 19 grader. Herefter blev den unge vin fyldt på fade, (75% nye) hvor den modnede i 12 måneder frem mod en let filtrering, sammenstik af den endelige cuvée og aftapningen på flaske den næstsidste dag i oktober 2021.
Den anerkendte Bourgogne ekspert Allen Meadows var forbi i april og juni 2022 for at bedømme vinene, og i den forbindelse opsummerede Jean-Pierre Cournut sit syn på 2020-årgangen således:
”2020 er en af de sjældne årgange, hvor vi havde en vækstsæson som overflødiggjorde enhver form for indgreb, i det frugten i al væsentlighed udviklede sig og blev perfekt. Et kuriosum er, at vi begyndte at plukke Pinot før Chardonnay. Vi høstede fra den 20. til den 25. august og frugten var fejlfri, så næsten ingen sortering var påkrævet. Udbyttet varierende mellem imponerende 45 og 50 hl. for de hvide, og noget lavere og knap så imponerende for de røde. Den potentielle alkohol varierede også. For de fleste vines vedkommende mellem 12,8 og 13,3 %, med én vin stak af og kom helt op på 13,9%. En justering i forhold til min almindelige praksis var, at jeg reducerede den samlede vattingtid for de røde til mellem 15 og 19 dage i stedet for mine sædvanlige 25. Jeg ville virkelig bevare så meget friskhed, som jeg kunne. Det lykkedes jeg med, og jeg tror ikke, at 5 til 7 dage ekstra ville have tilføjet noget gavnligt. 2020 er en fremragende årgang i både hvid og rød. Hvis du kunne tage tager det bedste fra 2018 og 2019 og lægge det sammen, ville du få noget, der nærmer sig 2020."