Jean-Pierre Cournut, der oprindeligt er uddannet ingeniør og i en årrække arbejdede for Dassault-Aviation, kom hjem til gården i 1993 og har siden brugt sin viden fra sit fag til at implementere en række tekniske forbedringer i kælderen og trække produktionen i en mere bæredygtig retning, og i hele det nye millennium har pilen kun peget i en retning, og det er opad!
Jean-Pierre er således i dag kendt og respekteret som en af de mest perfektionistiske og detaljeorienterede vinmagere på hele Côte-de-Beaune. Det ses på bygningerne, det fornemmes i kælderen og det smages i vinene, hvor de hvide i enhver forstand glimter lige fra den indledende Aligoté og hele vejen op til den næsten uopdrivelige Grand Cru fra nogle få rækker med gamle vinstokke på Bâtard-Montrachet marken.
Jean-Pierre er imidlertid også optaget af sine røde vine og minder os gerne om at Chardonnay ikke er historisk rodfæstet i Chassagne, al den stund at Pinot Noir for bare 100 år siden stod på 2/3 af det tilplantede areal, og det er blevet magtpåliggende for ham at bevise, at rød Chassagne kan være noget helt andet end de mange middelmådige kvaliteter, der sejler rundt på markedet.
Ambitionerne fornemmes fint i denne La Boudriotte, der er en af de 15 Premier Cru marker i det 54,2 ha. store Morgeot kompleks på venstre side af Route de Santenay (D113a), hvor jordbunden er domineret jernrigt ler og kalksten. 0,52 ha. med omkring 60 år gamle vinstokke, der står op til Domaine Vincent et Sophie Morey's sirligt anlagte muromkransede nytte og hyggehave, og kultiveres uden eller med meget beskeden anvendelse af herbicider, insekticider og fungicider og med hård beskæring af vinstokkene for at få den bedst mulige koncentration og kvalitet i frugten.
Høsten er manuel og der sker en soignering af klaserne både i vinmarken og oppe på vingården inden alle stilke fjernes og en del af druerne knuses og udsættes for en såkaldt kold maceration i op til 14 dage inden temperaturen hæves og de naturlige gærceller for alvor får lov til at tage fat. Herefter modner den unge vin 14 måneder på fade (25% nye) inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske uden filtrering.
En vellykket kombination af 2017 årgangen, som er meget klassisk og appellationens signatur, hvor Pinot Noir får lov at vise sig fra sin feminine side, og et fremragende bud på rødvinen til retter med stegt fisk, og med tilpas syre til syrlige saucer og tilbehør.
"Growing season was so much easier than the seriously difficult 2016 season that had us chasing our tails for most of it. We arrived at the harvest without incident beyond another April frost scare, which has become all too common but that's another story. I chose to begin picking on the 1st of September and brought in correct yields in white but generous volumes in red. The fruit was clean and ripe and required almost no chaptalization and as a result the vinifications were pretty straightforward. As to the wines, my take is that the reds are frank and refreshing with excellent transparency to the underlying terroir but the whites are genuinely excellent." - Jean-Pierre Cournut i juni 2019