Nøgleord
Karakteristika
Azienda Agricola Inama, Località Biacche, 50, 37047 San Bonifacio VR, Italien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Det er tilladt at bruge op til 30% Chardonnay i en Soave, også efter den er blevet rykket op i DOCG, men Stefano Inama foretrækker sine Soave vine "rene" og derfor producerer han en 100% Chardonnay fra 1 ha. han havde i forvejen, og så de 2 ha. med Chardonnay vinstokke, som han erhvervede lige efter årtusindeskiftet oppe midt på Soaves måske mest berømte vulkanske skråning Foscarina.
Stefano overvejer stadig om der skal plantes Garganega, når vinstokkene der nu er omkring 30 år gamle, engang skal fornyes. Meget taler for det. Eneste problem er bare, at denne Chardonnay smager uforskammet godt og hvis han trækker frugten fra Foscarina ud af ligningen vil vinen ikke være den samme.
Druerne høstes i hånden og køres de 5 km. over til vingården, der ligger på den ”forkerte” side af motorvejen mellem Verona til Venedig. Vel fremme afstilkes druerne og presses hvorefter mosten først får lov til at trække med drueskinnet i 3 timer inden dette sies fra, og derpå yderligere 12 timer inden temperaturen hæves og den egentlige gæring går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Efter gæringen modner vinen 6 måneder ”sur Lie” i de same rustfri stål tanke inden den filtreres ganske let og tappes på flaske.
En på en gang intens og livlig vin med en fin duft af meloner, æbler og æbleblomster, der bliver holdt fint i skak af moden citrus. En relativt fyldig, dejlig aromatisk og først og fremmest frisk og vedholdende Chardonnay med sin helt egen charme og DNA. En vin som alle, der holder af god Mâcon bør kende, ikke som et alternativ, men som et fint supplement.
Stefano synes selv, at vinen er fantastisk sammen med skovjordbær, men da de jo er sjældne og sæsonen er kort, synes vi også, at du skulle prøve den som aperitif eller til delikate retter med fisk og fjerkræ. Prøv den for eksempel til et kyllingebryst stegt på benet med farserede morkler, sprødstegt skind, friskbælgede grønærter og morkelsauce.
Årgang | 2019 |
Land | Italien |
Region | Veneto |
Distrikt | Veneto IGP |
Producent | Inama |
Vinmager | Alessandro Sterchele |
Druer | Chardonnay (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 20000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,0 % |
PH-værdi | 3,4 |
Restsukker | 0,6 g/l |
Syreindhold | 4,6 g/l |
Svovlindhold | 91 mg/l |
Lagring | 6 måneder i rustfrit stål. |
Forventet holdbarhed | 2-3 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 217072 |
"Jeg mødte Stefano Inama foran hans topmoderne vinhus uden for den lille by San Bonifacio lige syd for de udslukte vulkaner, der danner rammerne for Soave Classico.
Efter en kort rundvisning og besigtigelse af de obligate egefade og ståltanke, kørte vi en kort tur nordpå for at se hans vinmarker. Det var isnende koldt, og rimfrosten lå over de smukke vinstokke, som stod bundet op i espalier. Jeg kunne ikke lade være med at rose det smukke syn, men det skulle jeg aldrig have gjort.
Dette var ikke Soave Classico, det var bare Soave, et nymodens distrikt, der havde ødelagt navnet for den rigtige Soave, der kun kan gro i lava af basalt. Espalierer var en grådig og dum opfindelse, som gav et stort udbytte, men ringe kvalitet.
Stefano indrømmede imidlertid, at han selv havde marker med espalier, men det var meget gamle stokke, og de gamle stokke udgjorde et dilemma. De havde lavt udbytte, men en intens smag, så han mente de skulle blive stående men når han planter nye, bliver det med guyot ikke espalier.
Talen om kvalitet, jorden og markens eksponering fortsatte, indtil vi sad på et af Soaves lokale Enoteca med hans medbragte vine, pasta med knust ansjos, komaver i tomat og rosmarin, oste og creme catalan og så går vi over til at snakke om samarbejdet."
Christian Grønlykke i 2006
Veneto er en stor og betydningsfuld vinregion i det nordøstlige Italien. Regionen er rig på vintyper, og har gennem de seneste årtier nydt voksende anderkendelse. Der produceres en bred vifte af rødvine fra de lette Bardolinoer ved Gardasøen til de kraftige og alkoholrige Amarone vine fra Valpolicella. I nordøst produceres den mousserende Prosecco på Glera druen, og Soave har for længst slået sit navn fast for blomstrende, friske hvidvine på Garganega og Trebbiano. Der dyrkes i stigende grad internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.
Veneto IGP dækker hele regionen Veneto og bruges sædvanligvis af producenter, der enten laver vine af druer dyrket udenfor regionens DOC eller DOCG’er eller som vælger at bruge druesorter eller fremstillingsmetoder, som ikke er inkluderet under reglerne DOC og DOCG’erne. Der kan produceres hvid, rød, rose samt søde vine og reglerne herfor er generelt meget liberale med det overordnede tema, at det, der står på etiketten også er det, der er i flasken.
Nøgleord
Karakteristika