Benoit Marguet har på få år etableret sig som et kryds mellem enfant terrible og vidunderbarn, og på frugt fra resterne af familiens vinmarker omkring Ambonnay, frugt fra hustruen Séverine Launois besiddelser samt nu også købt frugt skaber han det, som Søren Frank allerede i 2014 valgte at kalde ”kosmiske Champagne”, efter at han under et besøg var blevet belært om smagebordets frekvens og måtte stille spyttespanden ned på gulvet, fordi den udstrålede dårlig energi.
Benoit Marguet tager økologi og biodynamik med et sted hen hvor kun få andre i Champagne kan og vil være med, og det gælder også denne Cuvée Yuman, der er den nye åbner hos Marguet, som gerne skulle taget lidt af trykket væk fra Shaman Champagnerne.
Den er produceret på frugt fra en parcel ved Villeneuve-Renneville med Premier Cru status på Côte des Blancs og en parcel ved Villers Marmery ligeledes med Premier Cru på Montagne de Reims og begge steder er det Benoits 2 elskede arbejdsheste Maison Urban og Belle, der trækker ploven når jorden skal bearbejdes.
Vinen, der er funderet på frugt fra 2018 høsten (Yuman 18) gærer og modner i æggeformede foudres produceret hos Taransaud. Hvis de malolaktiske fermentering ikke forekommer naturligt, bliver den undladt og vinene forbliver ”sur lie” i fadene i helt frem til juli måned efter høsten, hvor der balanceres med op til 20% vin de reserve fra 2016 og 2017 høsten inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske. Herefter får vinen efter den fornyede gæring lov til at udvikle sin mousse og sine aromaer i 32 måneder, inden bundfaldet bliver skudt bort og erstattet med Champagne fra andre flasker.
Resultatet er en dejlig tør og angiveligt den mest frugtprofilerede Champagne fra Benoit Marguet til dato, der skænkes med et flot skum og små afdæmpede perler. Fint blomstrende og meget indbydende med aromaer af kvæde, moden citron, kandiseret appelsin, rabarber, citronmelisse og ikke mindst en subtil salt og kalkholdig mineralitet.
En vidunderlig aperitif Champagne som ligefrem kalder på et par friske østers, men også brillerer sammen med rå marineret fisk, grillede kammuslinger eller hvorfor ikke en pivfrisk letsaltet jomfruhummerhale, der ved serveringen glaseres med en intens skaldyrsbisque.
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi lander i naturvins familien, hvor vi hos Løgismose ligesom mange andre taler om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:

Forvent diskrete naturvins-karakteristika
Certificeret Biodynamisk af L'Association Demeter France FR-BIO-01-63030