Serge Mathieu er én af de nye "old newcomers", i Champagne. Et hus, som har produceret druer i Champagne i flere hundrede år, men først for nylig er begyndt at lade familienavnet pryde etiketten.
Serge Mathieu holder til i landsbyen Avirey-Lingey i Aube, og husets Champagner forener karakter og tyngde med elegance og finesse. Der er fokus på Pinot Noir og vinene er alle præget af en imponerende fyldig og en cremet finesse, som det er svært ikke at blive en lille smule forelsket i.
Huset drives i dag af Serge Serge Mathieu's datter Isabelle og hendes mand, Michel. Michel står for arbejdet i markerne, og han er en ekstrem terroir nørd med særlig fokus på bæredygtighed, biodiversitet og vedligeholdelse af vinstokkenes sundhed.
Huset er så tæt på at være økologisk, som man kan komme uden at være certificerede, og alle vine gennemgår omhyggelige målinger på kryds og tværs for at sikre, at de ikke indeholder nogen former for kemikalier.
Svovldoseringen i vinene er desuden meget lav, og ligger typisk på ca 30 mg/l.