Denne Champagne Spécial Club Brut Milésimé er en ekstra modnet udgave af Cuvée Angéline, som kun lanceres i de allerbedste årgange når en lang række forudsætninger er opfyldt.
Oprindeligt blev Spécial Club, eller "Club Trésors de Champagne" som den rettelig hedder stiftet i 1971 under navnet "Club de Viticultures Champenois" af en række familier, der ønskede at etablere et fælles brand som de kunne markedsføre som et alternativ til de store Champagnehuses luksus cuvéer. Klubben har i dag 28 medlemmer, der alle er såkaldte Recoltant Manipulants (det vil sige i kontrol med alle aspekter af produktionen) og nu som før lancerer de deres bedste vin som en Cuvée Spécial Club i en fælles og unik flaske, som oprindeligt blev designet i 18 hundredetallet.
De 28 producenter mødes hvert år i februar for at smage de stille vine fra den seneste høst og hvis der er konsensus om stilen og kvaliteten erklærer de høsten for en Spécial Club årgang. Nu kan de enkelte producenter så sende deres bedste cuvée til blindsmagning hos Phillipe Benoit der er Club Trésors overordnede ønolog og hvis vinen klarer testen må den fyldes på de særlige Spécial Club flasker for fornyet gæring og modning. Herefter skal der gå mindst 36 måneder inden vinen kan sendes til fornyet test og endelig godkendelse og for at sikre kontinuiteten smages den nye vin altid side om side med producentens senest godkendte cuvée.
I den fremragende 2008 årgang havde det fine mor/datter team Chantal Decelle Lassalle og Angéline Templier naturligvis ingen problemer med de forskellige godkendelser og dette kan meget vel være den hidtil bedste Spécial Club Brut Milésimé fra Lassalle. En vin som måske overstråler den legendariske 1990'er, som Robert Parker i sin tid udråbte til en af årgangens bedste Champagner.
Vinen er produceret på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay høstet fra 40-55 år gamle vinstokke på Montagne de Reims. Druerne presses lige så snart de ankommer til kælderen, og kun den mest delikate og frit løbende most (La Cuvée) anvendes. Mosten får lov til at sætte sig i op til et døgn inden den alkoholiske gæring sættes i gang i rustfrit stål, hvorefter 80% af vinen modner videre "sur lie" i det rustfri stål, mens de sidste 20% får tilføjet subtile aromaer fra 10 måneder på barriques. Herefter sammenstikkes de to vine til den endelige cuvée som efter den obligatoriske godkendelse tappes på de særlige Spécial Club flasker hvor vinen gærer og modner i 96 måneder frem mod den endelige godkendelse og degorgement med en dosage på ca. 8 gram pr. liter.
En herlig på en gang mild og fuldt fokuseret Champagne, som skænkes med små imponerende vedvarende bobler, og en næse, der åbner med forfriskende citrus som snart suppleres af en fascinerende blanding af lakrids, tørrede abrikoser, nødder, kaffe og salt havluft. Rig, men også raffineret i munden hvor fylden får fornemt modspil fra den fine mineralitet. Eller som Angéline Templier så fint siger det: "Spécial Club skænkes med en fortryllende charme, som man ikke kan undgå at blive forført af".