Benoit Marguet har på få år etableret sig som et kryds mellem enfant terrible og vidunderbarn, og på frugt fra resterne af familiens vinmarker omkring Ambonnay og frugt fra hustruen Séverine Launois besiddelser skaber han det, som Søren Frank allerede i 2014 valgte at kalde ”kosmiske Champagne”, efter at han under et besøg var blevet belært om smagebordets frekvens og måtte stille spyttespanden ned på gulvet, fordi den udstrålede dårlig energi.
Benoit Marguet tager økologi og biodynamik med et sted hen, hvor kun få andre i Champagne kan og vil være med, for eksempel med denne cuvée, der udelukkende er produceret på Grand Cru frugt fra Ambonnay og Bouzy. Hovedparten af vinen gærer på brugte fade fra Bordeaux og i større æggeformede foudres produceret hos Taransaud. Vinen er sammenstukket af 2/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay fra 2018 høsten (Shaman 18), der balanceres med 10% vin de reserve fra det solara system Benoit Marguet etablerede tilbage i 2010. Hvis de malolaktiske fermentering ikke forekommer naturligt, bliver den undladt og vinene forbliver ”sur lie” i fadene helt frem til juli måned inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske. Herefter får vinen efter den fornyede gæring lov til at udvikle sin mousse og sine aromaer i 32 måneder, inden bundfaldet bliver skudt bort og erstattet med Champagne fra andre flasker.
Resultatet er en ultratør Champagne, der skænkes med et flot skum og en afdæmpet perlen. Dyb duft af confiteret citron, modne æbler, honning, malt og kamille. Mellemfyldig med en herlig dybde, som man nemt kommer til at dvæle længe ved. Ret krydret på paletten med toner af toast, jordbær, æble, hasselnød og jernurt, der til sidst opløses i maritim mineralitet.
En smuk Champagne som fortjener en smørmonteret puré af blomkål med pift af caviar og drys af let knuste hasselnødder. Skulle det få bankrådgiveren til vippe med pegefingeren, er den også fin sammen med en gang fattigmandsasparges (skorzonerrødder) med syrlig og yppig hollandaise, pocherede vagtelæg og fint plukket kørvel.
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi lander i naturvins familien, hvor vi hos Løgismose ligesom mange andre taler om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:

Forvent diskrete naturvins-karakteristika
Certificeret Biodynamisk af L'Association Demeter France FR-BIO-01-63030