Nøgleord
Passer godt til
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Domaine Jacques Selosse, Avize, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
I denne Champagne Brut Rosé sniger Pinot Noir druerne sig ind I kælderen hos Blanc de Blanc specialisten Anselme Selosse.
Vinen er for 90%'s vedkommende sammenstukket af Chardonnay fra Avize i 2 forskellige årgange og 10% Pinot Noir fra Ambonnay ligeledes fra 2 forskellige årgange. Vinen gærer delvis i brugte fade og modner derefter 60 måneder på flasken frem mod dégorgement og en dosage på er for en rosé beskedne 4-6 g/l alt efter balancen i det aktuelle Lot.
Resultatet er en kontroversiel næsten rødvinsagtig Rosé - ikke så meget i udseendet og duften, men i munden. Den er smukt skummende når den skænkes og står derefter med fine små og vedvarende bobler. Meget ekspressiv duft med noter af søde kiks, hindbær, jordbær, passion frugt og noget mere syrligt, måske ribs. Derpå virker fad aftrykket endnu mere markant i munden end næsen lod os ane og det let oxyderede udtryk, der bliver båret frem af moden citrus og stor mineralitet er kraftigt, nærmest muskuløst.
En sjældent udbudt Champagne som man enten beundrer, elsker eller lige skal lære at kende, og under alle omstændigheder en Champagne som man bør smage hvis man vil prøve at forstå hvorfor Anselme Selosse er blevet et ikon på linje med Jean-François Coche i Bourgogne og Marcel Guigal i Côte Rôtie.
Årgang | NV |
Land | Frankrig |
Region | Champagne |
Distrikt | Champagne - Aube |
Producent | Champagne Selosse |
Vinmager | Anselme Selosse |
Druer | Chardonnay (90 %) |
Pinot Noir (10 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Champagneprop |
Antal flasker produceret | 6000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,5 % |
Restsukker | 5,0 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 60 måneder flaske. |
Forventet holdbarhed | 4-5 år fra degorgement. |
Jacques Selosse er et lille familiefirma, som er blevet en institution i vinens verden selvom de længe opererede fra blot 6 ha. vinmarker omkring Avize og en produktion på kun små 40.000 flasker.
I dag er der blevet tilkøbt yderligere interessante parceller og produktionen nærmer sig 80.000 flasker. Selvom det stadig ikke er meget fylder Jacques Selosse rigtig meget, når det handler om kvalitet og modernisme i Champagne. Det er Anselme Selosse - uddannet på Lycée Viticole i Beaune - som nu forsøger at skabe en række vine, som, eksponerer de subtile aromaer vi ellers kun finder i de bedste vine fra Mersault og Montrachet.
Hos Selosse er alt håndarbejde, druerne er håndplukket og den første gæring finder altid sted i egefade. Den ny vin forbliver "sur lie" i mindst 6 måneder med omrøring i fadet en gang om ugen, og først derefter starter den op til 7 år lange rejse frem mod "degorgement".
En af Anselmes nyskabelser har været indførelsen af et såkaldt "Solera system" til husets "Vin de Reserve". I dette system bliver en tredjedel af den eksisterende "reserve vin" brugt i årets "non-vintage cuvée", og herefter bliver den ledige plads erstattet af vine fra den seneste årgang. Dette betyder, at "reserve vinen" hos Selosse år efter år er blevet mere kompleks, og resultatet er blevet en række vine, som reelt har udvidet den mulige aromaprofil for Champagne.
Alle Selosse Champagner - undtagen La Cote Faron (tidligere Contraste) og Non Vintage Rosé - er fremstillet af 100% Chardonnay, og udtrykket er tørt og præget af en markant mineralitet, som den kalkrige undergrund omkring Avize begaver vinene med.
Resultatet er yderst finesserige og altid smukt balancerede vine, der alle udvikler sig smukt 5 til 10 år efter frigivelsen, måske mere.
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.
Aube også kendt som Cote de Bar er et område indenfor Champagne regionen. Aube udgør de sydligste vinmarker i regionen og ligger geografisk tættere på Chablis end på resten af de Champagne producerende områder. Jordbunden har af samme årsag flere fællestræk med Chablis, blandt andet solide forekomster af Kimmeridge ler og mergel. Vinmarksarealet er ca 8000 ha. Hoveddruen er Pinot Noir som pga de lune dyrkningsforhold modner godt her og giver fyldige vine, men også Chardonnay og Pinot Meunier er plantet her.
Nøgleord
Passer godt til
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring