Charmerende Champagne rosé fra J. Lassalle, der siden 1982 under mottoet "une femme, un esprit, un style" (én kvinde, én ånd, én stil) har været ledet af først enken Olga Lassalle alene (hun fyldte 100 år i juni 2021), dernæst Olga og hendes datter Chantal, der i 2006 blev en trio da barnebarnet Angéline Templier flyttede hjem til gården. Med andre ord 3 generationer som udøver blid girl power sammen med deres kældermester Cédric Aubry.
Der er tale om Premier Cru frugt fra omkring 20 forskellige af familiens parceller omkring Chigny-les-Roses mere eller mindre halvvejs mellem Reims og Epernay. Høsten er manuel og efter en soignering ryger de hele klaser direkte i den pneumatiske presse hvorefter mosten forvandles til vin i thermoregulerede rustfri ståltanke uden fremmede gærstammer og med fuld malolaktisk gæring. Den unge vin får lov til at modne i 8-10 måneder inden den i april sammenstikkes med 40% "vin de reserve" fra året før og 4% rødvin produceret på frugt fra vinmarken "Champs Richard", der er tilplantet i efterkrigsårene.
Herefter følger tilsætningen af sukker og opformeret gær, aftapningen på flaske, den fornyede gæring og mindst 36 måneders modning inden flaskerne manuelt drejes og rejses til lodret forud for degorgeringen med en dosage på 8g. 4 måneder før de første flasker frigives til salg.
Lidt af en signaturvin fra J. Lassalle og en smuk ambassadør for Montagne de Reims, som skummer fint og dernæst står med små sirlige perler alt imens den begaver os med jordbær, kirsebær og også lakrids, der bliver fint bakket op af sirlige aromaer fra lagringen med gærresterne. En dejlig Champagne rosé, der trods sin let drikkelige stil, tilbyder så fin kompleksitet og så flot præcision, at seriøsiteten aldrig kompromitteres.
Herlig som aperitif og ideel i indledningen af måltidet hvor den vil vokse sammen med ordentligt charcuteri og en lang række forskellige oste. Også blid og fyldig nok til at omfavne ikke alt for søde desserter.