Cuvée Reminiscence er en særlig cuvée som sædvanligvis kun serveres til familiefester og ved særlige lejligheder hos Champagne Lassalle. Imidlertid overtalte vi Angeline Lassalle til at sende os nogle flasker i forbindelse med et at hendes besøg i Danmark, hvor den blandt andet blev serveret ved en Winemakers Dinner på Restaurant Kokkeriet. Vinen skabte stor begejstring, og vi har siden hvert år fået lov til at få nogle få kasser som kun kan købe her i Danmark eller hos Lassalle ’s partner i Japan som ligeledes efter en Winemakes Dinner har fået den samme aftale.
Angeline Lassalle er lidt hemmelighedsfuld, når vi nysgerrigt spørger ind til hvad der egentlig er i flaskerne. "Kan vi ikke kan bare sige, at vi gemmer det bedste til os selv?” siger hun og smiler. Det er derfor ikke bekræftet, at hun ”blot” kærligt viderefører sin bedstefar Jules Lassalle ’s tradition fra sidst i 1970’erne, hvor han op til store begivenheder i familien smuttede ned i kælderen sammen med sin kældermester og udvalgte 50 til 100 flasker fra partier, som ellers for længst var blevet degorgeret og solgt. Som regel var der tale om Spécial Club Millésimé som havde fået adskillige år ekstra i flasken, men egentlig var det ikke så vigtigt. Det handlede om at være i stand til at degorgere en velbevaret reminiscens fra fortiden, som kunne skabe begejstring og stolthed i familien.
Der er med andre ord tale om en sen ekstra release af en af Lassalle ’s vine, lidt ligesom Richard Geoffroy gør det på kommerciel basis med Dom Pérignon uden sammenligning i øvrigt. Den skænkes uden voldsomt brus og står herefter med små blide perler der langsomt stiger til vejrs på en let gylden baggrund. Meget mild med fine modne og delikate frugtnoter af især abrikos og kvæde, der smelter smukt sammen med subtile associationer til mandel, nougat og smørrig brioche fra de mange år i flasken. En fuldt udviklet middelfyldig Champagne som stadig virker frisk og hvor en underliggende strøm af citrus, mynte, mandarin og salt mineralitet bidrager til underholdningen.
Cuvée Reminiscence er særdeles velegnet sammen med mad, men for at bevare fokus på dette familieklenodie at nyde den helt enkelt for eksempel sammen med pivfriske salte østers eller til en gang råmarinerede jomfruhummerhaler fra Læsø, der pyntes af med fennikel, hindbær og perikon.