Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre fristelser fra Champagne Ruinart
Champagne Ruinart, 4 Rue des Crayères, 51100 Reims, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
R de Ruinart Brut er signatur vinen fra denne historiske kælder i Reims og på mange måder indbegrebet af friskhed og balance skabt ved at lade en generøs portion Chardonnay spille sammen med en endnu større portion Pinot Noir og lidt Pinot Meunier. Den unge vin fra årets høst blandes med op til 25% vin de reserve fra de 2 foregående år for at sikre kontinuiteten og modner herefter i minimum 36 måneder på flaske inden bundfaldet skydes bort og der gives en dosage på 9g. pr. liter.
En levende let gylden Champagne, der skænkes med fine små bobler og et meget vedholdende skum og derpå leverer delikate aromaer af hvide blomstrer og friskplukkede æbler og pærer, der står på en solid bund af hasselnødder, friske mandler og smørrig brioche. En på en gang meget frisk, afbalanceret, afrundet og fyldig Champagne.
En herlig Champagne til aperitif. Det gælder bare om at finde anledningen. Også raffineret til pocherede østers, søtunge meunière eller cremet Langres ost.
Årgang | NV |
Land | Frankrig |
Region | Champagne |
Distrikt | Champagne - Aube |
Producent | Champagne Ruinart |
Vinmager | Frédéric Panaiotis |
Druer | Pinot Noir (57 %) |
Chardonnay (40 %) | |
Pinot Meunier (3 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Champagneprop |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,0 % |
PH-værdi | 3,07 |
Restsukker | 9,1 g/l |
Syreindhold | 4,35 g/l |
Svovlindhold | 66 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Lagring | 36 måneder på flaske inden degorgement. |
Forventet holdbarhed | 3-5 år efter degorgement. |
Serveringstemperatur | 8 - 10 °C |
Varenr.: | 131599 |
Ruinart er det ældste Champagne hus, grundlagt tilbage i 1729 af Nicolas Ruinart, og huset forblev familieejet indtil det blev købt af Moët & Chandon i 1963.
Af de store Champagne huse har Ruinart måske den laveste profil, og vinene distribueres hovedsagelig direkte til kendere, til top restauranter og til butikker specialiseret i vin og mad på højt niveau.
Ruinarts lokaler emmer af tradition og deres "Gallo romerske" kridt kældre (kendt som "Crayères") er blandt de fineste i Reims, og klassificeret som et nationalt monument. Hvert andet år er "Crayères" den dramatiske ramme om uddelingen af "Trophee Ruinart prisen", som er den måske mest prestigefyldte internationale konkurrence blandt Europas sommeliers.
Ruinarts Champagner er fine og elegante, men samtidig har de har en særlig fylde og tyngde, som angiveligt skyldes, at især Chardonnay druerne fra de 15 ha. på den østlige side af Montagne de Reims bringer nogle basis vine, som har mere magt og fasthed end det materiale, som de fleste andre producenter har at arbejde med.
I dag er det Frédéric Panaiotis, der er Chef de Cave hos Ruinart. Efter endt uddannelse og ophold i Californien arbejdede han hos Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne, men i 1994 blev i han headhuntet til et job hos Veuve Clicquot Ponsardin, og her gjorde han det så godt, at han i 2007 blev forfremmet til at fastholde og konsolidere Ruinart stil.
Frédéric har en meget ydmyg tilgang til jobbet og understreger, at Champagne produktion i større skala er så komplekst, at det virker forkert, hvis der kommer alt for meget fokus på, hvem der er Chef de Cave. Med over 100 leverandører og druer fra mange forskellige kommuner bliver Champagne produktionen et puslespil, der kræver et stort og dygtigt team, og Frédéric 's pointe er derfor at han først og fremmest skal være en lydhør team player.
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.
Aube også kendt som Cote de Bar er et område indenfor Champagne regionen. Aube udgør de sydligste vinmarker i regionen og ligger geografisk tættere på Chablis end på resten af de Champagne producerende områder. Jordbunden har af samme årsag flere fællestræk med Chablis, blandt andet solide forekomster af Kimmeridge ler og mergel. Vinmarksarealet er ca 8000 ha. Hoveddruen er Pinot Noir som pga de lune dyrkningsforhold modner godt her og giver fyldige vine, men også Chardonnay og Pinot Meunier er plantet her.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring