Préférence Brut er det dejlige åbningsnummer fra Champagnehuset J. Lassalle, der som udgangspunkt fremstilles af lige dele Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Druerne presses lige så snart, de ankommer til kælderen, og kun den mest delikate og frit løbende most anvendes. Resten videresælges til et af de store huse eller køres direkte til destillering.
Mosten får lov til at sætte sig i op til et døgn, inden den alkoholiske gæring går i gang i rustfrit stål. Efter gæringen hviler vinen ”sur lie” frem til april, hvor den endelige vin sammenstikkes. Her tilsættes helt op til 30% "vin de reserve" for at sikre en ensartet høj kvalitet år efter år. Herefter tappes vinen på flaske og tilsættes den afmålte mængde gær og likør de tirage, og efter 36 måneder på bærmen bliver flaskerne disgorged, efterfyldt og tilproppet.
Resultatet er en velafbalanceret og meget harmonisk Champagne med små, vedvarende bobler. Næsen er frisk og flatterende med intense smøragtige og cremede aromaer i fint stafetløb med mere syrlige indslag fra æbler og moden citrus. Endelig er vinen i munden blød, elegant og tydeligt præget af det relativt høje indhold af Pinot Meunier.
En allround-Champagne af guds nåde, der befinder sig på et imponerende niveau for non vintage.