Al Champagne fra Pierre Moncuit er i princippet årgangs Champagne idet Nicole Moncuit, der er 4. generation på gården for år tilbage besluttede ikke længere at anvende vin de reserve for som Nicole udtrykker det "at fastholde så meget typisitet og terroir som muligt". Når det gælder Champagne Moncuit betyder Millésime således blot, at der er tale om en særlig god årgang, hvor Nicole og hendes datter Valérie, som har været med siden 2007 vurderer at de bedste cuvéer vil vinde ved at få lov til at modne mange måneder ekstra i flaskerne forud for degorgement.
Vinen er udelukkende skabt på Grand Cru frugt fra Le Mesnil-sur-Oger, hvor familien ejer 15 ha. fordelt på mere end 20 forskellige parceller, inklusive nogle på de bedste og mest veleksponerede marker på Les Chétillons. Høsten er manuel og druerne fra de forskellige parceller gærer efter direkte presning af de hele klaser hver for sig i rustfrit stål hvor de også alle gennemgår den malolaktiske gæring, hvor det altid høje indhold af æblesyre i druerne fra Le Mesnil omdannes til mælkesyre og giver basisvinene et noget mere cremet og umiddelbart udtryk end så mange andre. Kort inde i det nye år sammenstikkes de bedste cuvéer og fyldes på flasker samtidig med, at der tilsættes sukker og opformeret gær fra egne marker.
Den fornyede gæring og den efterfølgende flaskemodning strækker sig herefter over mindst 96 måneder inden de første flasker får deres Champagneprop og en dosage, som i mange år definerede vinen som Brut. Men tiderne skifter og i takt med at mange restauranter er begyndt at efterspørge et mere tørt udtryk er Nicole og Valérie begyndt at holde igen med likøren og tapper også en Extra Brut og en Brut, som de kalder Non Dosé fordi de tilsætter så forsvindende lidt likør, at det praktisk taget er umærkeligt.