Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
11 Rue Persault Maheu, 51190 Le Mesnil sur Oger
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Al Champagne fra Pierre Moncuit er i princippet årgangs Champagne idet Nicole Moncuit, der er 4. generation på gården for år tilbage besluttede ikke længere at anvende vin de reserve for som hun udtrykker det "at fastholde så meget typisitet og terroir som muligt". Når det gælder Champagne Moncuit betyder Millésime således blot, at der er tale om en særlig god årgang hvor vinen vil vinde ved at få lov til at modne adskillige måneder ekstra i flaskerne forud for degorgement.
Vinen er udelukkende skabt på Grand Cru frugt fra Le Mesnil-sur-Oger hvor familien ejer 15 ha. fordelt på mere end 20 forskellige parceller, inklusive nogle på de bedste og mest veleksponerede marker på Les Chétillons. Høsten er manuel og druerne fra de forskellige parceller gærer hver for sig i rustfrit stål hvor de også alle gennemgår den malolaktiske gæring, hvor det typisk høje indhold af æblesyre i druerne fra Le Mesnil omdannes til mælkesyre og giver basisvinene et noget mere cremet og umiddelbart udtryk end så mange andre. Kort inde i det nye år sammenstikkes de forskellige cuvéer og fyldes på flasker samtidig med, at der tilsættes sukker og udvalgte gærstammer.
Den fornyede gæring og den efterfølgende flaskemodning strækker sig herefter for denne Millésime over 72 måneder inden de første flasker får deres Champagneprop og en dosage som i denne udgave af 2010-årgangen er holdt nede på beherskede 6 g. pr. liter. (Nicole Moncuit producerer også en Millésime helt uden likørtilsætning - altså en non dosé Brut Nature).
En Champagne som i sit udtryk læner sig op ad Extra Brut. Der er stadig grønne refleksioner og vinen skænkes med fint skum, små faste perler og noget der ligner en hel plantage af forskellige æblesorter i forskellige stadier af modenhed til næsen. Derpå markant, velstruktureret, udpræget mineralsk og nærmest fyldig i munden trods den beherskede dosage. En Champagne som formår at være imødekommende og kompleks på samme tid.
En stilfuld og forfriskende aperitif og qua den salte mineralske midte et fornemt match til små salte østers serveret uden dikkedarer og ad libitum.
Årgang | 2010 |
Land | Frankrig |
Region | Champagne |
Distrikt | Côte des Blancs |
Producent | Champagne Pierre Moncuit |
Vinmager | Nicole Moncuit & Valérie Charpentier |
Druer | Chardonnay (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Champagneprop |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,0 % |
Restsukker | 6,0 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Lagring | Minimum 72 måneder på flaske. |
Forventet holdbarhed | 4-6 år fra degorgement. |
Serveringstemperatur | 8 - 10 °C |
Varenr.: | 210901 |
Champagne Pierre Moncuit blev etableret i 1889 af Pierre Moncuit og hans kone Odile Moncuit-Delos.
Nicole Moncuit overtog i 1977 vindyrkning og kælderarbejde, og hendes bror Yves tager sig af det forretningsmæssige. Næste generation er repræsenteret ved Nicoles datter Valérie Charpentier, og hun er vældig engageret i huset og produktionen.
Moncuit familien ejer i alt 15 hektar vinmarker i selve Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger fordelt på mere end 20 forskellige parceller, inklusive dele af nogle af de bedste og mest veleksponerede marker blandt andet den berømte skråning ”Les Chétillons”. Dertil kommmer 5 hektar længere sydpå i distriktet Sézanne, hvor jordbunden indeholder mere ler og sand.
De to terroirs blandes aldrig. De enkelte parceller gærer separat i termoregulerede rustfrie ståltanke i husets nye kælder som blev indviet 2007. Som noget ganske særligt produceres alle vinene fra én årgang uden brug af reserve vine for ”at fastholde typicitet og terroir”, som Nicole Moncuit siger.
Alle vinene gennemgår den malolaktiske gæring, hvor det typisk høje indhold af æblesyre i druerne fra Le Mesnil omdannes til mælkesyre, hvilket gør dem noget mere cremede og hurtigere tilgængelige.
200 % Girl-power: Valérie Charpentier & Nicole Moncuit
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.
Cote de Blancs udgør et af de vigtigste underområder i Champagne regionen sammen med Montagne de Reims og Vallée de la Marne. Området ligger syd for Epernay og Montagne de Reims og inkluderer ca 3300 ha vinmarker overvejende beplantet med Chardonnay. Markerne er for de flestes vedkommende placeret på en gennemgående østvendt skråning, og dækker blandt andet seks Grand Cru kommuner herunder nogle af Champagnes bedste som Mesnil-sur-Oger, Avize og Cramant. Jordbunden er meget kalkholdig med solide forekomster af den påskønnede Belemnit kalk.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring